Brocc erbjuder dig bonus på din investering

Vi är många som letar alternativa sparsätt när räntan är för låg för att det ska löna sig att ha sina pengar på ett sparkonto. Bland det alternativ som finns är det många som vänder sig till börsen för att placera pengar i aktier, fonder och obligationer. Men det finns även andra sätt att säkra avkastning när ränteläget är lågt. Vi tänker främst på inlåningsverksamheter och P2P Lending plattformar. En ledande aktör i Sverige när det gäller det sistnämnda är Brocc. Den plattform för delning av finansiella tjänster som Brocc erbjuder har funnits tillgänglig för svenskar sedan 2016. Trots detta är det många som ännu inte är helt bekanta med detta nya sätt att spara. Kanske kan det nu vara läge att utforska fenomenet Peer to Peer lån när Brocc bjuder alla nya investerare på 1% bonus.

Hos Brocc vill man uppmana investerare att spara "like it's 2019". I deras ögon är traditionellt sparande i sparkonto förlegat och ett minne blott. Istället tycker man att det är dags att svenskar upptäcker delningsfenomenet som kan gynna både sparare och de som behöver låna. Med Broccs plattform för utlåning och inlåning möts privatpersoner på en gemensam marknadsplats. På denna marknadsplats delar man tjänster utan mellanhänder. Privatpersoner lånar av andra privatpersoner och vice versa. På detta sätt hamnar makten hos de enskilda människorna istället för hos storbankerna.

Få 1% bonus hos Brocc under mars månad

För att få folk att investera hos Brocc ger företaget nu bort 1% i bonus till alla nya kunder som investerar mellan 50 000kr och 100 000kr. Erbjudandet är tidsbegränsat och gäller enbart under mars månad. För att komma igång och ta del av din bonus behöver du bara skapa ett konto hos Brocc. Därefter väljer du vilken investeringsprofil du vill ha. De olika investeringsprofilerna är utformade efter hur mycket du vill investera samt hur stor risk du är villig att ta. Hos Brocc är de som lånar kreditvärdiga samt uppfyller alla de krav som ställs. Detta innebär dock inte att man helt kan räkna bort eventuella kreditförluster. Risken för dig som investerare bedöms därmed utifrån hur hög kreditvärdighet de du lånar ut dina pengar till har. Om du är liberal i din utlåning tar du en högre risk men kan också få en högre avkastning.

När du valt vilken investeringsprofil som passar dig bäst är du redo att göra din första insättning. Som minst kan man investera 10 000kr men för att erhålla den bonus som erbjuds denna månad måste du sätta in minst 50 000kr. Erbjudandet gäller även dig som redan har ett konto men som under mars gör en investering på 50 000kr eller mer.

Snittränta på 6% när du sparar via P2P plattformen

När du sparar via en P2P plattform så som den Brocc erbjuder så får du en betydligt högre avkastning än hos bankerna. Du sparar genom att låna ut pengar direkt till andra svenskar som är i behov av lån. När du valt den investeringsprofil som passar dig kommer Brocc att matcha din investering med lämpliga låntagare. Den förväntade avkastning som du får på dina inlånade pengar ä 6%. Detta efter att avgifter och eventuella kreditförluster är borträknade. Detta kan jämföras med sparräntan hos storbankerna som nu ligger på i princip 0% överallt. De som lånar av ditt kapital uppfyller alla de krav som ställs av Brocc för utlåning. Det handlar bland annat om att låntagaren måste ha en fast inkomst. Vidare får denne inte ha några betalningsanmärkningar. Därtill måste de som lånar via plattformen vara minst 20år gamla och skrivna i Sverige.

De investeringar du gör hos Brocc används till lån med varierande löptider. Bolaget erbjuder återbetalningstid på mellan sex månader och tio år. Dock är samtliga lån annuitetslån vilket innebär att du regelbundet får investering och avkastning åter. Du kan då välja att behålla pengarna eller helt enkelt använda dessa för inlåning igen. Gör du detta så innebär det att du tar tillvara på den så kallade ränta på ränta effekten. Om du helt plötsligt får behov av dina inlånade pengar så kan du sälja din låneportfölj. Detta är dock förenat med en kostnad på 2%.