Brocc

Brocc Under perioder när räntan är låg är investerare tvungna att hitta alternativa sparformer. En sådan sparform erbjuder Brocc som har en digital marknadsplats online där privatpersoner kan utbyta ekonomiska tjänster. Brocc är ett bolag som ägs av svenska entreprenörer och som gjorde entré på marknaden 2016. Vidare har företaget tillstånd från Finansinspektionen och får därmed förmedla både betalningar och krediter. Brocc är ingen bank men inte heller ett kreditinstitut. Istället är man ett betalningsinstitut som tagit till vara på fenomenet P2P Lending. Genom att erbjuda en plattform där privatpersoner som är i behov av pengar kan interagera med personer som vill låna ut pengar har man skapat en helt ny marknadsplats. Utan mellanhänder erbjuder Brocc ett förmånligare sätt att både spara och låna pengar.

Peer-to-peer lån är ett relativt nytt fenomen i Sverige och bygger på den delningsteknik som blir allt mer vanlig världen över. Detta sätt att låna bidrar till att makten hos storbankerna istället flyttas över till kunderna. Hos Brocc kan du med fördel låna ut pengar till privatpersoner och få en stabil och hög avkastning. Du som behöver låna kan istället använda plattformen för att ta lån med låg ränta och sjyssta villkor.

Besök Brocc

Spara pengar utan mellanhänder med Brocc

Spara pengar hos Brocc Brocc erbjuder dig ett alternativt sätt att spara pengar. Med den digitala plattform kan du spara utan mellanhänder vilket ger mer pengar över till dig. Du kan både investera som privatperson, företag och organisation. Vilken sparränta du får beror på vilken investeringsportfölj du väljer hos Brocc. Oavsett vad du väljer så kommer du garanterat att få en högre avkastning än du hade fått på ett vanligt sparkonto. Därtill är detta sätt att investera både förutsägbart och kopplat till låg risk. Lånen som Brocc förmedlar är så kallade annuitetslån. Detta innebär att långivarna som lånar av dig återbetalar samma summa varje månad. Du får därmed en regelbundenhet när det gäller återbetalningen av dina pengar. De pengar som du lånat ut och som återbetalas kan du välja att behålla eller helt enkelt låna ut igen. Med detta fenomen erbjuds du ränta på ränta effekten och kan få en ännu högre avkastning.

När du vill registrerat dig som investerare hos Brocc så sköter bolaget all administration kring utlånandet. Du kan med andra ord syssla med annat medan dina pengar arbetar åt dig. För detta arbete samt att du får använda dig av Broccs plattform tar bolaget ut en serviceavgift. Denna avgift dras från räntebetalningarna som du mottar. I skrivande stund ligger serviceavgiften hos Brocc på 1,8% av det kapital du lånat ut. Däremot tas ingen avgift ut om du mot förmodan inte skulle erhålla någon ränta. I snitt lånas dina pengar ut under 4,5 år och skulle Brocc oförutsett gå i konkurs under denna tid så garanteras du ändå dina pengar tack vare ett backup avtal som Brocc har med Lowell. Vidare är de pengar av din investering som för tillfället inte är utlånade placerade på ett klientmedelskonto. Hos Brocc kan du förvänta dig en avkastning på mellan 4-8% (2019-07-09).

Brocc erbjuder P2P lending för både privatpersoner och företag. Här kan du låna ut dina pengar och erhålla en sparränta på upp till 8%.

Låna upp till 350 000kr av andra privatpersoner

Om du istället vill använda Broccs P2P plattform för att låna pengar så går detta givetvis lika bra. Genom att använda Brocc slipper du mellanhänder som ska ha in dyra avgifter och räntor. Hos Brocc lånar du smidigt av andra privatpersoner vilket även ger dig en lägre låneränta. Detta är bättre för alla parter förutom de banker som nu överges i takt med att P2P Lending fenomenet växer sig större. Hos Brocc kan du låna från 10 000kr upp till 350 000kr med en löptid på upp till 120 månader. Att göra en ansökan är helt kostnadsfritt och räntan på lånet sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. För närvarande erbjuder Brocc en nominell låneränta på mellan 3,25-24,99% (2019-03-19). Utöver räntan betalar du även en förmedlingsavgift som debiteras i samband med att lånet betalas ut.

Du ansöker enkelt om ett lån hos Brocc helt digitalt via företagets hemsida. Ansökan tar mindre än 2 minuter och du signerar avtal samt identifierar dig med ditt BankID. För att bli beviljad lån krävs det att du godkänns vid en kreditprövning som Brocc gör. Du måste därtill vara minst 20 år samt skriven i Sverige sedan tre år tillbaks. Du får inte ha några betalningsanmärkningar och måste ha en fast inkomst. När du väl blivit godkänd för ett lån så har du möjlighet att erbjuda fyra betalfria månader varje år. Detta förutsätter dock att du skött dina betalningar under sex månader.

Låna pengar hos Brocc

Såhär börjar du investera hos Brocc

Om du tycker att P2P Lending verkar vara ett bra sätt att utbyta tjänster och spara pengar så kan vi verkligen rekommendera dig Broccs tjänst för detta. Det är enkelt att komma igång med investeringarna och just nu ger Brocc dig en bonus på din investering. Detta innebär att du som öppnar ett konto och gör en investering på mellan 50 000kr och 100 000kr får 1% i bonus. Erbjudandet är tidsbegränsat varför vi ber dig att se över fullständiga villkor på företags hemsida innan du öppnar ett konto. För att börja spara pengar hos Brocc behöver du bara öppna ett konto. Detta gör du direkt på företagets hemsida där du får börja med att fylla i ditt namn, telefonnummer och personnummer. Du behöver även ange om du tänkt investera som privatperson eller företagare.

I samband med registreringen får du även acceptera Broccs avtalsvillkor samt godkänna hur bolaget hanterar dina personuppgifter. När detta är avklarat får du identifiera dig med ditt BankID. Som ny kund hos Brocc måste du även välja vilken investeringsprofil du vill ha. Därefter kan du göra din första insättning som måste vara på minst 10 000kr. När insättningen är gjord kommer Brocc att matcha din investering med svenska låntagare som har god kreditvärdighet. Varje månad kan du sedan löpande ta ut din avkastning eller välja att återinvestera pengarna i nya lån.