Den svenska kronan är fortsatt stark

Den Svenska kronan är fortsatt stark, speciellt mot pundet. Inflationen i England är fortsatt hög men trots det så uteblev en räntehöjningen av centralbanken. Det fick pundet att rasa i värde, med 0,10, och ligger nu på 10,05 Svenska kronor.

Det är inte bara pundet som ligger på en låg nivå jämfört med den svenska kronan. Dollarn och Euro är också nere på låga nivåer nu under påskhelgen. Det ger dig som handlar utomlands slagläge.

En dollar kostar i dag 6,08 Svenska kronor och Euron 8,87 och många förutspår att den svenska kronan kommer att hålla i sig under året. Men när kronan kommer att vända beror på hur utvecklingen i världen kommer att vara och hur världens centralbanker agerar.

Som sagt är det nu fördelaktigt att handla från utlandet. Kom dock ihåg att du kan behöva betala tullavgifter om du handlar från länder utanför EU. En tumregel är dock att tullen ofta inte bryr sig om försändelser som är märkta med ett värde under 500 kronor.

Den starka kronan ger också ett fördelaktigt läge när det gäller handel med råvaror. I och med det nuvarande läget är råvaror en intressant investering, speciellt när det gäller guld och silver.

Olja är också en råvara som ligger på en hög nivå och detta kan hålla i sig. Visst kan produktionen av olja öka, men på sikt så kan man inte hålla den höga produktionen. Oljan spås nå en kritisk nivå där produktionen inte kan hålla för efterfrågan. Och redan nu är lagernivåerna, världen över, nere på en nivåer den inte varit sen 1974.