Detta händer om du inte lämnar in din deklaration i tid

Det är mycket prat om deklarationstider och att man bör lämna in sin deklaration i tid och så vidare. Men vad händer om man inte kan lämna in deklarationen och vad behöver man göra för att få ett uppskov?

Om man inte lämnar in din deklaration i tid så får man helt enkelt betala en straffavgift som uppgår till 1000 kronor. Sen gäller det helt enkelt att lämna in sin deklaration så fort som möjligt. Skulle du dock inte lämnat in innan den 2:a augusti så höjs avgiften till 2000 kronor. Och efter 2:a oktober så ökar avgifter till 3000 kronor om du inte har lämnat in deklarationen.

Skulle du dock behöver ett uppskov, om du märker att du inte kommer att hinna lämna in i tid, så är detta inte något som vem som helst kan få. Detta gäller dock inte om du är sjuk. Då lämnar du inte din deklaration så fort du kan och uppvisar ett läkarintyg på att du har varit sjuk och inte haft möjlighet att lämna in i tid.

För att få ett uppskov så måste du fylla i blankett SKV 2600. Dock så bör denna ha skickats in tio dagar innan deklarationen ska vara inlämnad. Dock så är det möjligt att få ett uppskov med kort varsel.

Här hittar du tip och råd kring deklarationen >