DnB NOR lägger ner sin Sverigesatsning

DnB NOR var på tapeten redan förra veckan som en potentiell köpare av skandalomsusade HQ Bank. Nu blev det inte lösningen utan det var istället Carnegie som fick igenom sitt bud och DnB NOR stod istället lottlösa. Frågan är om det var det som var det som fick bägaren att rinna över eftersom det nu kommer besked att DnB NOR väljer att lägga ner sin bolåneverksamhet i Sverige.

DnB NOR, som är en av Norges största banker, har länge synts till på svenska marknaden och gjort sig kända att göra en stor satsning om att bli en storbank även i Sverige. Bland annat fanns ett väl fungerade samarbete med bostadsförmedlaren Svensk Fastighetsförmedling. Nu kommer istället pressmeddelandet om att inga nya svenska kunder kommer att få ta något bolån. Däremot kommer de nuvarande 5000 kunderna inte flytta på sig som läget är idag. Bland annat har banken gått ut med att man tittar på lösningar att sälja hela låneportföljen till en annan bank och där finns redan idag intressenter.

Som det ser ut idag kommer alltså inte DnB NOR fullfölja sin satsning om att bli en fullservicebank i Sverige. Var du en potentiell kund för DnB NOR tidigare så rekommenderar vi dig att kika på alla andra räntor för de institut som idag erjbuder bolån i Sverige.