Du har väl inte glömt att ta ut din premiepension?

Pensionsmyndigheten meddelar nu att nästan en av tio som är födda mellan 1938 och 1942 missar att ta ut sin premiepension, vilket rör sig om över tusen kronor per år för en pensionär.

Pensionsmyndigheten meddelar att cirka 30 000 pensionärer inte tar ut sin premiepension trots att de har rätt till den. Det rör sig, i snitt, om 160 kronor extra i månaden, vilket är 1920 kronor på ett år. För att informera pensionärerna om att de har en premiepension som väntar kommer Pensionsmyndigheten nu att påminna alla pensionärna, som inte har hämtat ut sin premiepension, genom ett brevutskick.

Pensionsmyndigheten genomförde, i samband med detta, även en undersökning och kom i kontakt med 474 pensionärer som i dag endast tar ut sin inkomstpension. Undersökningen visar att en av fyra väljer bort denna pension medan tre av fyra inte visste om att de har rätt till premiepensionen.

Så säger Kent Larsson från Pensionsmyndighetens i ett pressmeddelande:
– Tre av fyra som inte tar ut sin premiepension har inte medvetet valt att göra så. Man vet helt enkelt inte att man har rätt till premiepension och många känner inte till att premiepensionen finns. Därför skickar vi nu ut brev och tipsar dem om att de har pengar att hämta.

Läs mer här om din pension

Källa: Pensionsmyndigheten