Endast var femte prutar på bolånet

Avanza har gjort en egen undersökning där det visar sig att vara var femte med bolån försöker att få ned sin boränta genom att pruta hos banken.

Det är alltid värt att göra ett försök med att få ned boräntan på sitt bolån. Det värsta som kan hända är att du får ett nej eller att banken vill att du flyttar ditt sparande till dem eller dylikt. Även om sparandet i en annan bank ger dig bättre avkastning så kan det vara värt att tänka på.

Räkna på om du tjänar på det med den räntesäkning som du tjänar på detta och resonera med banken om vad för fördelar som du eventuellt kan få hos andra banker. Var ödmjuk och konkret så kommer banken att lyssna.

De som lyckats med att få ned räntan har i snitt fått ned boräntan med 0,44 procentenheter. Har du ett bolån på 2 miljoner så innebär det att du kommer att spara in drygt 8 800 kronor per år.

Ett mycket bra tips då många förväntar sig att priserna på villor och bostadsrätter kommer att sjunka inom den närmaste framtiden. Det började redan under sommaren men i och den finansiella krisen i USA och Europa, som fått börsen att störtdyka, så kommer denna process, med alla sannolik, att påskyndas.

Källa: di.se