Avanza Bank

handla aktier och fonder från 0kr

Avanza Avanza Bank är en svensk nischbank och nätmäklare som sedan starten lockat många kunder. Banken är främst känd för sin smidiga tjänst för investering i värdepapper. Avanza Bank möjliggör en trygg lösning för hela ditt sparande. Banken tillhandahåller även flertalet ekonomiska verktyg och bra service för att kunder skall känna sig nöjda oavsett bankärende. Hos Avanza Bank finns det oändligt många möjligheter för sparande. Här kan du som kund spara i alltifrån aktier till fonder och obligationer. Man erbjuder även en helhetslösning och numera kan kunder även ansöka om bolån hos banken.

Sparräntor Avanza Bank
  Sparbank / Sparkonto Tid Insättn. garanti Ränta  
Avanza Bank sparkonto Avanza BankSparkonto+Klarna 24 mån 2 år Ja 0.75%
Besök
Avanza Bank sparkonto Avanza BankSparkonto+Klarna 12 mån 1 år Ja 0.70%
Besök
Avanza Bank sparkonto Avanza BankSparkonto+Klarna 6 mån 6 mån. Ja 0.65%
Besök
Avanza Bank sparkonto Avanza BankSparkonto+ Klarna 3 mån. 3 mån. Ja 0.55%
Besök
Avanza Bank sparkonto Avanza BankSparkonto + Collector mån. Ja 0.50%
Besök
Avanza Bank sparkonto Avanza BankSparkonto+Santander mån. Ja 0.30%
Besök

Förnya Lei

Sparkonto hos Avanza

Sparkonto Avanza Om du bara vill spara pengar på konto och ändå få bra avkastning från räntor så är Avanza ett lämpligt alternativt. Banken erbjuder sparkonton som är helt avgiftsfria och har fria uttag. Med bankens Sparkonto+ så kan du få en riktigt bra effektiv ränta. I och med att Avanza samarbetar med Klarna, Collector, Nordax och Santander så kan banken få fram mycket fördelaktiga räntor.

Om du börjar spara med Avanzas Sparkonto+ från Klarna och binder kontot under 24 månader får du ut den högsta räntan. Om du hellre vill binda dig under en kortare tid så finns det även möjlighet för detta. Hos Avanza kan du med hjälp av Sparkonto+ från Klara binda dina sparpengar under 3, 6 eller 12 månader. Du kan även välja ett sparkonto helt utan bindningstid med fria uttag.
Sparkonto med andra institut

Det finns också möjlighet för dig att spara via företag så som Collector, Nordax och Santander. Dessa sparkonton har ingen bindningstid och erbjuder dessutom fria uttag. Du tjänar ränta från första kronan du sparar. Insättningsgränserna varierar beroende på banken så se till att alltid hålla dig uppdaterad med aktuella villkor. Notera att dessa sparkonton enbart är tillgängliga för privatpersoner.

Alla konton har självklart insättningsgaranti oavsett om du har ett sparkonto med Klarna, Santander, Nordax eller Collector. Du kan också välja att spara pengar i Avanzas egna sparkonto men dessa ger för tillfället ingen sparränta.

Andra sätt att spara

Hos Avanza erbjuds kunder även andra alternativ till sparande. För den som söker hög risk och hög avkastning kan warranter vara ett alternativ. Avanzas warranter kommer från Nordea. Utöver warranter erbjuds du även att spara i optioner, certifikat och olika index. Skulle du däremot vara mer intresserad av att spara i andra former, så finns även de varianter som kanske är lite mindre kända för gemene man. De erbjuder till exempel en del möjligheter till att spara i optioner, certifikat och olika index. Även sparande i udda hedgefonder går att ordna hos Avanza.

En hedgefond hos Avanza är kortfattat en sorts specialfond med möjlighet att placera i flera olika tillgångar. Det är en mycket fri form av placeringsstrategi vars avsikt är att minimera eller till och med eliminera risken att förlora pengar. Samtidigt vill man ha en så stor avkastning som möjligt oavsett om marknaden går upp eller ner. Hur det går handlar mycket om hur skicklig förvaltaren är. Detta i motsats till andra fonder då avkastningen främst beror på marknaden.

Spara i fonder och aktier

Investera i aktier hos Avanza Hos Avanza kan du med fördel även spara och investera i olika sorters aktier och aktiefonder. Detta har visats sig vara mycket lönande och med bra villkor kan dina sparpengar växa betydligt mer än på ett vanligt sparkonto. Avanza fick stor genomslagskraft tack vare deras kända fond Avanza Zero. När det gäller aktiehandel hos denna bank så är det otroligt enkelt och smidigt att köpa och sälja aktier hos Avanza. Den stora behållningen med banken är att du kan handla aktier helt gratis. Detta gäller dock enbart om du handlar för mindre summor än 50 000kr. Man har därtill en otrolig plattform som fungerar lika bra i mobilen som i datorn. Genom Avanzas app kan du enkelt följa dina investeringar samt få en överblick av utbudet.

Avanza erbjuder också streamade kurser med kurslarm. Detta innebär att du aldrig riskerar att missa när en viss kursnivå har uppnåtts. När larmet aktiveras får du en notis via sms eller mail och kan snabbt agera. På så sätt slipper du sitta och följa kursen hela tiden. Man har även en funktion för Stop Loss som gör jobbet åt dig medan du kan göra roligare saker. Lägg bara in en förberedande order så sköter Avanza köpet när rätt kurs uppnås. Dessa tjänster är helt kostnadsfria vilket gör Avanza till en av de mest populära nätmäklarna. När det gäller Courtage hos Avanza så finns det fem olika klasser för detta. Du kan läsa om de olika klasserna på Avanzas hemsida.

Avanza Zero

Avanza Zero Avanza har en egen fond som går under namnet Avanza Zero. Fonden är av typen indexfond som följer Stockholmsbörsen OMX30. Detta innebär helt enkelt att fonden följer utvecklingen av de 30 största bolagen på Stockholmsbörsen. Om börsen går upp följer fonden efter och vice versa.

Avanza gör själv inga aktiva val i indexfonden – det är en passiv fond som endast följer med Stockholmsbörsen. Det innebär också att kostnaderna för att förvalta denna fond är väldigt låg. De flesta förvaltare som tillhandahåller liknande fonder tar allt som oftast ut en avgift på runt 1,0 till 1,5 procent. Avanza har dock tagit ett steg längre och tar inte ut några avgifter alls för att spara i Avanza Zero. Du betalar alltså vare sig avgifter eller courtage. Detta är en av anledningarna till att Avanza Zero fått en utmärkelse av Privata Affärer. År 2011 blev fonden utsedd till Årets Fond 2011 och Avanza Zero har fortsatt fått goda omdömen även efter utmärkelsen. Avanza Zero är dessutom den mest populära fonden hos Avanza Bank.

Handla aktier hos Avanza

Avanza generator

Som du säkert förstått så har Avanza Bank en hel del olika varianter av verktyg och smarta funktioner. Utöver det verktyg vi redan nämnt så finns det dessutom en så kallad portfölj generator. Med Avanza generator kan du enkelt skapa dig en egen portfölj som är anpassad utifrån vad du är ute efter. Med de olika portföljerna kan du välja om du vill använda dessa som månadssparande eller som ett engångsköp. Om du vill spara på längre sikt kan du välja att månadsspara och betala in lite i taget. Detta fungerar ungefär som ett månadssparande men med en bättre avkastning än den du får på ett vanligt sparkonto.

Balanserade portföljen

Den balanserade portföljen fungerar nästan precis som den låter – den är mer balanserad och har en jämnare fördelning från början. Även denna portfölj kan ändras så du får mer eller mindre av det ena eller andra. För närvarande är det Global, Tillväxt, Sverige, Långa räntor och Korta räntor som innefattas. Portföljen ger en låg avkastning, men det är också en låg risk som gör det hela till en säker men stabil investering. Den är lämplig att investera i om du har tänkt spara på lite längre sikt, ungefär 3-5 år. Du kan då lägga till lite mer aktiefonder, så du får en mer långsiktig sparplan.

Avkastningsportföljen

Denna portfölj fokuserar mer på aktiefonder från början, vilket ger en lite högre risk men också en möjlighet till större avkastning. Avkastningsportföljen passar bäst om du vill spara på längre sikt, ungefär 5-10 år. Detta eftersom det är mer fokus på aktiefonder som oftast gör sig bättre i längden. Avkastningsportföljen består av en blandning av Global, tillväxt, Europa, Sverige och långa räntor. Det går även bra att dela upp dem precis som du vill även här. Grundutförandet har dock störst del av Sverige och Global, där långa räntor är nästa i storleksordningen.

Försiktiga portföljen

Försiktiga Portföljen är för dig som inte vill ha så stora risker i ditt sparande, men ändå en viss utveckling. Denna portföljen består av korta räntor, långa räntor och en del av marknaden både i Sverige och globalt. I skrivande stund har den övervägande del i korta räntor, men den kan lätt justeras så den passar just dig. Med Avanzas verktyg kan du enkelt ändra fördelningen, för att kanske satsa mer på den svenska marknaden, eller mindre del i korta räntor.

Barnportföljen

Om du vill ge ditt barn en bra start på vuxenlivet, så är barnportföljen en passande investering. Den har en hög risk, men också en hög förväntad utdelning, så det är passande om du ska spara under 10 år eller liknande. Det är som sagt en portfölj gjord för att du under lång tid ska kunna spara ihop en större summa, som ditt barn en dag ska få. Det är mycket fokus på den globala marknaden, men även på tillväxt på den svenska marknaden.

Framtidsportföljen

Om du vågar ta en stor risk med dina besparingar och därmed kunna jaga en stor avkastning, så kan Framtidsportföljen passa dig bra. Sparhorisonten är även här 10 år, med stor fokus på tillväxt och global och svensk marknad. Det är även investeringar i den amerikanska och europeiska marknaden, men de tre förstnämnda har störst fokus. Självklart kan du göra om det precis som du vill, men den redan justerade fördelningen är uppdelat som så.