Extra hög sparränta hos ViaSpar just nu

Det är ingen nyhet för någon att sparande i traditionella sparkonton inte ger någon direkt avkastning just nu. Även om Riksbanken höjde reporäntan med 0,25 procentenheter i januari så är ränteläget fortsatt lågt. Höjningen i januari var den första på sju år men det har trots allt flaggats för fler höjningar. Men innan det sker sådana höjningar så att det märks på avkastningen på vårt sparade kapital får vi snällt vänta. Eller så hittar man alternativa sätt att spara.

Många vänder sig nu till börsen för att investera sina sparpengar i fonder och aktier. Att handla med värdepapper kan dock vara riskfyllt och det bör därför göras varsamt. Ett annat alternativ är att vända sig till inlåningsföretag. Du lånar då ut dina pengar till ett företag och i utbyte får du en hög sparränta. Nackdelen med sparande hos inlåningsföretag är att sparkontot inte omfattas av den statliga insättningsgarantin. Tycker du trots allt att denna typ av sparande kan passa dig så ska du kika in hos ViaSpar just nu. Där erbjuds nämligen nya kunder upp till 10,35% i sparränta.

Att spara pengar hos inlåningsföretag fungerar i princip som att spara på ett traditionellt sparkonto. Skillnaden är att dina inlånade pengar får arbeta för det företag du lånar ut dom till. Med andra ord är du med att finansiera vidareutveckling av befintliga verksamheter. ViaSpar Finans är ett dotterbolag till ViaConto Sweden AB. Det sistnämnda bolaget bedriver en verksamhet som heter VIA SMS group där man erbjuder kredittjänster och flexibla finansieringslösningar till privatpersoner. Detta i form av exempelvis smslån med kort återbetalningstid. För att kunna expandera VIA SMS group lånar man in pengar från privatpersoner i utbyte mot sparränta.

10,35% i sparränta hos ViaSpar

Få extra hög sparränta hos ViaSpar just nu Har du tröttnat på obefintliga räntor och dåliga chanser till avkastning så kan utlåning vara ett lämpligt alternativ. Det gäller dock att du är bekväm med att ditt sparade kapital inte omfattas av den statliga insättningsgarantin. Så länge det går bra för det företag du lånar in pengarna hos är detta inget problem. Men skulle däremot ViaSpar komma på obestånd så garanteras du inte några av dina utlånade pengar tillbaks. Detta till skillnad mot om du sparar hos banken. Skulle banken gå i konkurs garanteras du upp till 950 000kr tillbaks av dina sparpengar tack vare insättningsgarantin. Detta är något du bör ta i beaktning innan du lånar ut dina pengar. ViaSpar Finans har dock ett bra kreditbetyg och man innehar sigillet UC Brons vilket indikerar att bolaget är en solid affärspartner.

Just nu kör ViaSpar en kampanj som enbart gäller för privatkunder. Skapar du som privatperson ett sparkonto hos ViaSpar innan den 31 maj 2019 så erbjuds du extra höga sparräntor. Exakt hur hög sparränta du får beror på hur länge du binder dina sparpengar. Du kan binda dina pengar i ett kapitalkonto under mellan tre månader och tre år. Högst sparränta får du vid en bindningstid på 3 år och då ger ViaSpar dig hela 10,35% i ränta. Är du osäker på om du kommer behöva dina pengar inom snar framtid så kan du välja Kapitalkonto 3 mån. Du binder då endast dina pengar i tre månader och får ändå 6,65% i ränta. Notera att du som minst kan sätta in 5000kr hos ViaSpar. Den högsta tillåtna insättningen är 50 000kr.

Så fungerar inlåningsföretag

Om du inte är bekant med inlåningsföretag sedan tidigare så uppstår det kanske en del frågor nu. Förhoppningsvis kan vi på Alltomspara.se hjälpa dig att reda ut dessa frågor. Inlåningsföretag är ofta bolag som ingår i en större koncern. Om koncernen själv inte sitter på det kapital som krävs för att vidareutveckla och expandera olika dotterbolag så kan man ta hjälp genom finansiering utifrån. Detta genom att man lånar in pengar från privatpersoner och företag. För att det ska vara lockande för kunder att låna ut sina pengar erbjuder man en hög sparränta. När kunden sedan sparar sina pengar på dessa konton så fungerar det mesta precis som det gör hos banken. Pengarna är låsta under den period man valt att binda sparkapitalet. Det kan handla om ett par månader upp till några år.

Samtliga inlåningsföretag i Sverige finns registrerade hos Finansinspektionen. Därmed står företagen under myndighetens tillsyn och du kan således känna dig trygg i att allt går rätt till. Insatta medel hos inlåningsföretaget omfattas inte av den statliga insättningsgarantin. Därmed har du inga garantier för att få dina pengar tillbaks om verksamheten skulle gå i konkurs. Utöver ViaSpar så finns det många andra kända inlåningsföretag i Sverige och det handlar bland annat om 4Spar och Hoistspar. Den högsta sparräntan hittar du dock hos ViaSpar tack vare den pågående vårkampanjen som bolaget kör.