Försäkra fritidshuset lagom till sommaren

Påskhelgen tog de flesta med storm med sitt vackra väder och alla fåglar som började kvittra. Den fina helgen vittnade också om att det inte dröjer alltför länge innan sommaren är här. Även om sommaren mest är synonym med varmt väder och lata dagar så finns det vissa saker man bör ordna med för att få en lugn sommar. Det gäller bland annat försäkringar som bör ses över när man exempelvis spenderar sommaren på en annan plats. Under vintern och våren har många kanske skaffat sig ett fritidshus som är tänkt att fungera som hushåll under den varma tiden på året. I sådana fall är det på sin plats att försäkra fritidshuset så att du slipper oroa dig för att något ska hända. En fritidshusförsäkring ger dig det skydd du kan tänkas behöva oavsett om du själv bor i sommarhuset eller hyr ut det till någon annan. Just nu är det extra förmånligt att teckna en fritidshusförsäkring hos ICA Banken som ger dig extra bonus vid nytecknande.

Det finns många anledningar till att skaffa en fritidshusförsäkring om du har ett sommarställe. En fritidshusförsäkring ersätter bland annat skador på ditt hus, tomten fritidshuset ligger på samt tillhörande byggnader. Vanligtvis får du också ett skydd för de prylar som finns i ditt fritidshus. Något som även en hemförsäkring kan täcka så länge den innehåller det så kallade "bortaskyddet". Det är inte helt ovanligt att fritidshus drabbas av skadedjur och läckage. Med rätt försäkring får du skydd får du skydd för sådana händelser.

Bonus vid köp av fritidshusförsäkring

Teckna en fritidshusförsäkring hos ICA BankenJust nu kör populära ICA Banken en kampanj där man gör det extra förmånligt för kunder att teckna en fritidshusförsäkring. Kampanjen gäller försäkringar som köps mellan den 17:e april och den 29:e april 2019. Tecknar du en fritidshusförsäkring under dessa datum så bjuder ICA Banken dig på 200kr extra i ICA-bonus. Det spelar ingen roll om själva försäkringen har ett senare startdatum. Så länge du genomför själva köpen under kampanjperioden så är du berättigad bonusen. Denna bonus betalas sedan ut efter 4-6 veckor från det att försäkringen betalades. Utöver den extra bonusen får de kunder som har ett ICA-kort eller ett bankkort från ICA Banken bonus på hela försäkringskostnaden.

Fritidshusförsäkringen hos ICA Banken innefattar bland annat en allriskförsäkring för själva byggnaden. Du får därtill en saneringsförsäkring samt skydd för roddbåt. Dessutom ger försäkringen dig ersättning för hyresbortfall om ditt fritidshus är uthyrt under tiden det får en skada. Så har du ändå tänkt att försäkra ditt fritidshus så kan du nu passa på att få extra bonus samtidigt som du får ett robust skydd.

ICA Banken lanserades 2001 och har idag växt till att erbjuda såväl spar- och lånemöjligheter till försäkringar och betallösningar
20000-500000kr:
3.84-11.95%

Lösöret är försäkrat upp till 300 000kr

Med ICA Bankens fritidshusförsäkring är lösöret försäkrat upp till 300 000kr. Du har dock möjlighet att själv välja både ett lägre och ett högre lösöresbelopp. Detta kommer automatiskt att påverka den premie du betalar för försäkringen varje månad. Samtliga byggnader som tillhör tomten du äger är dessutom försäkrade till fullvärde. Även själva tomtmarken är försäkrad upp till en halv miljon kronor. Får ditt fritidshus hussvamp vilket inte är helt ovanligt så kan du med ICA Bankens försäkring känna dig trygg. Skyddet för detta ingår nämligen och du kan få upp till 1,5 miljoner i ersättning om du drabbas. Andra skydd som ingår i fritidshusförsäkringen från ICA Banken är allrisk för byggnad, egendomsförsäkring samt personskydd. I personskyddet ingår det bland annat rättsskydd, krisförsäkring och privatansvar.

Hos ICA Banken finner du även andra försäkringar så som hemförsäkring, bilförsäkring och hundförsäkring. Gemensamt för alla försäkringar hos denna bank är att du med ICA-kort får dubbel bonus om du både försäkrar och betalar med ditt kort.