Framtidens kreditkort med display

MasterCard har utvecklat ett nytt kreditkort med en display som kommer att fungera som en internetdosa samtidigt som du kommer att se saldot på ditt konto direkt på kortet. Framtidens kreditkort helt enkelt.

I dag har betalning med mobilen seglat upp som framtidens betalningsmedel. Men kreditkortoperatörerna stretar emot. MasterCards senaste kreditkort är utrustad med en display och tryckkänsliga knappar. Det innebär att du kommer att kunna använda kortet som din internetdosa för att exempelvis göra köp över nätet på ett helt nytt och smidigare sätt.

Kortet har lanserats i bland annat Singapore och redan nu har Nagra ID, som tillverkar korten, ökat produktionen av korten med tanke på den ökade efterfrågan.

Korten har ännu inte lanserats i Sverige eller Europa. Men man ser en ökad efterfrågan på dessa kort och förhoppningsvis så kommer även de svenska bankerna införa dessa smarta och flexibla kort inom några år.

Även om detta är ett stort steg framåt i utvecklingen av kreditkort, så är det säkerheten som är den stora frågan. Även om dagens kort med chip har ökat säkerheten så är det fortfarande många som får sina kort kapade.

Källa: MasterCard