Inget mer sparande hos Fundior

Fundior har sedan starten 2011 varit en av de företag som bedrivit inlåningsverksamhet och erbjudit en av marknadens absolut högsta sparräntor. Men nu har de satt stopp för inlåningsverksamheten.

Fundior meddelar på sin webbplats att de kommer att avsluta sin inlåningsverksamhet. Är du kund hos bolaget och har pengar sparade var inte orolig. Fundior kommer inte att lägga ned sparkontona på engång utan dessa kommer fortsätta att gälla till och med den 26:e november nästa år. 

Skulle det då vara så att du har en bindningstid som sträcker sig över denna period så kommer Fundior att betala dig den ränta som du skulle ha erhållit under hela perioden, när sparkontot avslutas.

Det är därmed fortfarande möjligt att fortsätta med ditt sparande hos företaget även om du har ett rörligt sparkonto till och med den 26:e november. Men det går inte längre att teckna ett nytt konto hos företaget.

Fundior meddelar också att dessa förändringar endast gäller inlåningsverksamheten och sparkontona men kommer inte att beröra kapitalförsäkringsområdet och övriga investeringsprodukter.

Så skriver Fundior själva om varför de lägger ned inlåningsverksamheten: 
”Nyligen har Finansinspektionen i Sverige flaggat för att man vill förändra reglerna och tillsynen för inlåningsföretag och vår bedömning är att det blir förändringar som t.ex. innebär att man på sikt måste ha tillstånd för bankverksamhet för att erbjuda inlåning.”

Så sammanfattar Fundior hur detta kommer att påverka inlåningsverksamheten:
– Inga nya kunder.
– Befintliga konton och räntor gäller.
– Obundna konton löper fram till 2013-11-26.
– Under tiden fram till 2013-11-26 betalas kapital ut när bindningstid gått ut alternativt flyttas sparkapitalet till kapitalförsäkring precis som tidigare om så önskas.
– Senast 2013-11-26 skall alla konton vara utbetalade alternativt flyttade till andra placeringar inom Fundior.
– 36 och 24 månaders konton avslutas med ränta utbetald motsvarande hela perioden.