Fundior

Fundior är en inlåningsverksamhet som gick i konkurs 2014. Enligt bolagsverket är konkursen avslutad 2018-12-21.

Från och med den 26:e november 2012 så är det längre inte möjligt att spara hos Fundior. Företaget kommer att lägga ned sin inlåningsverksamhet och alla befintliga kunder säger sig få sina pengar återbetalda. De som har ett konto med bindningstid kommer att fortsätta att gälla till och med den 26:e november 2013. Därefter avslutas kontot. Skulle bindningstiden sträcka sig över denna period kommer du att få ränta för den återstående tiden också.

Läs mer här om hur du påverkas av Fundiors konkurs

Andra inlåningsverksamheter
5.50% - 6.10%
5.50% - 9.50%
0.00% - 1.40%

Om Fundior

Fundior Fundior är ett finans- och fastighetsbolag och därmed ingen bank i den bemärkelsen, även om det tillhandahåller flera trevliga spartjänster. Pengarna som du sparar hos Fundior kommer företaget att förädla och förvalta och kan på så vis erbjuda dig en av marknadens högsta sparräntor. En grundbult i bolagets filosofi och tankesätt när det gäller sparande är att sparräntan alltid ska överstiga den nuvarande inflationen oavsett om du binder pengarna eller inte.

Rörligt sparkonto hos Fundior

Fundior tillhandahåller ett rörligt sparkonto de kallar för ”inflationsskyddat räntekonto” det är ett rörligt sparkonto där du fritt kan göra insättningar och uttag utan avgifter. Väljer du ett sparande i detta sparkonto så kan du vara säker på att få en av marknadens högsta sparräntor. Vill du dock ha en ännu högra ränta så kan du välja ett av Fundiors ”Fast Sparkonton” där du kan binda dina pengar tre till 36 månader. Ju längre du binder pengarna ju högra ränta får du och med råge. Binder du pengarna över 36 månader så får du en ränta som är 66 % högre än ett rörligt konto. Dock är det maximala beloppet du kan spara 50 000 kronor. Med tanke på att Fundior inte är en traditionell bank och så omfattas inte deras sparkonton av den statliga insättningsgarantin.

Är du intresserad av ett sparande som överstiger 50 000 kronor så kan Fundior hjälpa dig med en lösning med kapitalförsäkringar istället. I en kapitalförsäkring så får du tillgång till flera andra finansiella produkter att spara med som fonder, värdepapper med mera.