Kronan stärks ytterligare

Många trodde att den svenska kronan skulle falla snabbt i och med börsens alla ras och krisen i Europa. Men kornen är fortfarande stark. Sen forsätter guldet att gå i taket i takt med att börsen faller.

Kronan har den senaste veckan stärkts mot både dollarn och Euron. En dollar kostar nu 6,35 kronor och en Euro cirka 9,15 kronor. Kronan är nu tillbaka på samma nivå som vid början av augusti och om inte USA och EU kan stävja misstron mot respektives förmåga att hantera kriserna och börsoron så är det troligt att kronan ökar ytterligare i värde.

I vanliga fall, som vid krisen 2008, så är det många som lämnar kronan när det krisar. Men nu går kronan bara bättre och bättre och detta beror troligen på att både USA och EU har finansiella problem samtidigt. Vilket gör att många stannar kvar.

En annan investering som går bättre och bättre under året är guldet. Nu är guldpriset över 1.800 dollar per uns en nivå som många var tveksamma att den skulle nå under året. Och frågan är om tåget har gått än. Under dagen så har börserna fallit ytterligare och detta banar vägen för att ännu fler flyr till guldet och då ökar värdet ännu mer.