Nå drömresan med SAS EuroBonus World Mastercard

Det blir allt mer vanligt att svenskar väljer kreditkort utifrån sin livsstil. Idag finns det alla olika typer av kreditkort som kan kategoriseras in i resekort, shoppingkort, matkort, bensinkort och premiumkort. När det gäller resekort så är det SAS EuroBonus American Express kort som fått störst genomslag här i Sverige. Korten kommer ur ett samarbete mellan Scandinavian Airlines och American Express. Det finns olika kort att välja mellan beroende på vilka förmåner kortinnehavaren efterfrågar. Även intjänande av poäng ser annorlunda ut mellan de olika korten. Även om SAS EuroBonus American Express fortfarande dominerar på marknaden över resekort så har det kommit en annan uppstickare med god potential. Det handlar om SAS EuroBonus World Mastercard som är ett kort som ges ut av SEB. Med detta kort kan flitiga resenärer samla ännu mer poäng och snabbare nå sin drömresa.

För att få ut något av SEBs kort SAS EuroBonus World Mastercard så bör man vara medlem i SAS EuroBonus. SAS EuroBonus är ett av de mer populära lojalitetsprogrammen i Norden tack vare sina många förmåner. Att bli medlem i lojalitetsprogrammet är helt gratis och ansökningsprocessen sker helt digitalt direkt på SAS hemsida. SAS EuroBonus är utformat för att ge flygbolagets resenärer mervärde och lämpar sig därför främst till dig som är en frekvent flygresenär. Men eftersom det är gratis att bli medlem så kan även du som bara flyger med SAS då och då ändå skapa ett konto och börja samla poäng.

Samla poäng till flygresor med ditt kreditkort

SAS EuroBonus World Mastercard Genom att bli medlem i SAS EuroBonus har du möjlighet att samla poäng när du flyger. Poängen kan sedan växlas in mot nya flygresor med SAS eller andra flygbolag som ingår i Star Alliance. Du som inte vill resa för poängen kan istället utnyttja dessa i SAS shop eller som betalmedel när du köper dricka eller mat i kabinen. Att enbart vara medlem i SAS EuroBonus fungerar självklart utmärkt. Men för att samla de poäng som krävs för att kunna nå sin drömresa brukar det vara behjälpligt att ha ett kreditkort kopplat till sitt medlemskonto. Sådana kreditkort erbjuds just nu både av American Express och SEB som båda har samarbeten med SAS EuroBonus.

När det gäller korten som framtagits av SAS tillsammans med American Express så är det SAS EuroBonus American Express Premium Card och SAS EuroBonus American Express Elite Card som ger mest poäng. Men det är också dessa kort som har högst årsavgift. Med anledning av detta bör du alltid räkna på om förmånerna du får står i proportion till den årliga avgift som du betalar. Vad som gjort korten från Amex extra populära är att kortinnehavare erbjuds en 2-4-1 voucher när denne spenderat ett visst belopp per år med kortet. Detta innebär att kortinnehavaren kan resa för halva poängpriset.

Ansök om SAS EuroBonus World Mastercard

Förmåner med SAS EuroBonus World Mastercard

När det gäller SAS EuroBonus World Mastercard så kommer detta kreditkort också med många riktigt bra förmåner för dig som reser. Dessutom kan du välja att både ha detta kort samt ett kort från American Express för att maximera möjligheten att samla poäng. Det är heller inte alla butiker som accepterar Amex idag och genom att även ha ett SAS EuroBonus World Mastercard kan du försäkra dig att alltid tjäna poäng när du handlar. Det finns två SAS EuroBonus World Mastercard att välja mellan idag. Kortet som ger mest poäng per handlad krona är det som heter SAS EuroBonus World Mastercard Premium. Detta kort har en årsavgift på 1495kr om du inte är Diamant hos SAS för då betalar du endast 795kr per år.

SAS EuroBonus World Mastercard Premium ger innehavaren 15 poäng per 100kr vilket gör att man ganska snabbt kan komma upp i höga poängnivåer. Därtill ger köp av flygbiljetter hos SAS kortinnehavaren hela 25 poäng per 100kr. Vad som gjort att många EuroBonus medlemmar skaffat sig detta resekort från SEB är faktumet att man får 10 000 extrapoäng som välkomstpremie. Därtill ger premiumkortet 1000 nivågrundande poäng vilket gör att man har chans att snabbare nå en ny nivå. SEB och SAS erbjuder även något som kallas Fly Premium som innebär att du betalar för en SAS Go biljett men får resa i SAS Plus eller SAS Business. Utöver den extra komfort som detta innebär under själva flygresan så innebär det även att du får tillgång till både Fast Track och SAS härliga lounger.