Ny app WyWallet som ska ersätta kreditkorten

Snart kommer en ny tjänst för dig som enkelt och smidigt vill handla eller överföra pengar över nätet. Idén heter WyWallet och går ut på att du ska kunna ladda ner en app till mobilen som du kopplar ihop med ditt kontokort. Från kortet överförs sedan pengar till appen och du kan betala dina inköp med din mobil.

Är du trött på att skriva in numret från kreditkortet eller knappa in en massa siffror på bankdosan när du vill göra affärer över nätet? Då hoppas bolaget 4T att de har en tjänst som passar dig som heter WyWallet. Tillsammans med de största mobiloperatörerna på marknaden som Telia, Comviq, 3 och Telenor har de utvecklat en app som ska möjliggöra betalning i mobilen utan en massa krångel.

Du kan helt enkelt koppla ditt kontokort till ditt WyWallet-konto som du sedan betalar med eller gör överföringar ifrån. Fram till juni 2013 kommer alla betalningar och överföringar vara avgiftsfria och i dagsläget kan du endast göra överföringar mellan personer eller betala över nätet. I framtiden är planerna att kunna betla även i butikerna med hjälp av närfältskommunikation.

Det ska bli intressant att se hur detta kommer fungera i praktiken och om det kommer få genomslagskraft även utanför nätet i vanliga butiker exempelvis.