Nya programledare för SVT och Plus

Sveriges Television presenterar idag tre helt nya programledare för konsumentprogrammet Plus som tappade sin trotjänare Sverker Olofsson efter förra säsongen. 23 hela år blev det tillsammans med soptunnan innan han kastade in handduken. Nu har alltså SVT lyckats rekrytera superduon från TV 3´s lLyxfällan och Åsa Avdic som tidigare varit programledare för P1:s Plånboken.

Efter Charlie och Mathias succé i konsumentprogrammet Lyxfällan var det många som ville få en del av radarparet. Nu är det alltså SVT som dragit det längsta strået och det kan bli väldigt intressant för programmet Plus. Det lär vara stora ändringar i programupplägget men att programmet skall handla om konsumentfrågor och att soptunnan får vara kvar kan vi nog räkna med.

Enligt SVT kommer programmet börja sändas i november med fyra avsnitt fram till nyåret och sedan ytterligare 8 – 10 avsnitt under våren 2011. Efter det är inget klart men fungerar konceptet lär det bli fler avsnitt. Plus har gjort sig kända under åren att granska olika konsumenters utsatthet mot de stora företagen. Många repotage har lett till stora förändringar i både samhälle och företagskultur och har lett till stora förbättringar i svenska privatpersoners privata ekonomi. Plus jag slag av Konsumentverkets granskningar och visar upp fallen för en miljonpublik. Ett perfekt program för oss som är intresserade av privatekonomi.