Räntebevis – en ny sparform hos Nordea

Rätebärande sparalternativ har växt i popularitet de senaste åren på grund av den osäkra aktiemarknade. Den senaste sparformen ett så kallat räntebevis och är ett alternativ för den som vill byta från räntefonder, obligationer eller helt enkelt söker efter ett säkrare sparande.

Räntebevis är den senaste sparformen och har blivit oerhört populär på rekordkort tid. Ett räntebevis är kopplat till ett företag och dess kreditrisker. Räntan man får är baserad på STIBOR tremånadersränta med ett fast räntetillägg som kan variera beroende på företagets rating och kreditvärdighet. Räntebeviset betalar ut en ränta, avkastning, fyra gånger per år och löptiden för ett räntebevis är fem år.

Ett räntebevis kan du teckna hos Nordea

I dagsläget erbjuder Nordea, som första bank i världen, räntebevis på börsen det vill säga Stockholmsbörsen. Just nu tillhandahåller banker sex olika räntebevis kopplat till företagen Carlsberg, Ericsson, Nokia, Stena, StoraEnso respektive Volvo. Avgiften för ett räntebevis är 0,6 procent vilket är en stor skillnad om man jämför med räntefonder där avgiften oftast är över en procent.