Råvarupriser – en uppdatering

Råvaror som metaller och olja har haft små förändringar under torsdagen. Oljan har stigit lite i pris och ädelmetallerna forsätter att ligga på samma höga nivå som tidigare. Är du intresserad av att investera i råvaror ger vi dig lite uppdateringar kring läget.

Oljepriset steg lite på grund av att lagret i Cushing sjönk med 0,77 miljoner fat. Däribland sjönk även bensinlagret som även förväntas minska framöver och ett högre bensinpris är att vänta.

Silver är det utropstecken och priset har stigit med 9 procent sen i fredags och ligger idag på 44.96 dollar per uns. Nästa vecka, efter påskhelgen, är det många som tror att guldpriset kommer att stiga och i dag ligger guldpriset på 1.506 dollar per uns Andra råvaror och metaller som har stigit i pris är nickel, aluminium och koppar.

Notera dock att dollarna sjunkit i värde och fortsätter att försvaga gentemot euron. Så det gäller att var på sin vakt när man ska investera i råvaror där valutakursen har stor inverkan. Men just nu ligger dollarn på en låg nivå vilket ger ett bra pris för råvaror.

Är du intresserad av att investera i råvaror kan du läsa mer om hur du kan gå till väga.