Seniorer reser för 70 miljarder/år

En undersökning gjord av SmartSenior visar på att Sveriges seniorer älskar att resa, gärna flera gånger per år. De spenderar hela 70 miljarder per år på resande. Solen och värmen lockar som mest under hösten och våren.

7 av 10 seniorer uppger att de reser utomlands. När höststormarna härjar som bäst utanför stugknuten väljer Sveriges seniorer att packa väskan och resa till varmare breddgrader. Hela 64% av de tillfrågade i Seniorbarometern föredrog att resa på hösten.

Så mycket spenderar våra seniorer

Var femte senior (55+) spenderar mellan 10 000 och 15000 kronor per år på att resa och 2% lägger mer än 100 000 kronor.

”Över lag är vi svenskar förtjusta i att resa utomlands och Sveriges seniorer är inget undantag. Smart Senior anordnar själva seniorresor och märker tydligt ett stort och ökande intresse för dessa resor. Undersökningen bekräftar seniorernas, Sveriges köpstarkaste målgrupp, förkärlek för upplevelser. De är resvana och har resurserna”. Detta säger Mathias Lang, VD för Smart Senior, i ett pressmeddelande.

Över hälften av seniorerna uppger att de är utomlands 1-2 veckor per år och en lika stor grupp uppger att de kommer att spendera lika mycket pengar på utlandssemestrar de kommande åren som de gjort de senaste fem åren.

Källa: Smart Senior

Läs även: Maxa din semester 2018