2018 – ett bra år för semester

Det är lika spännande varje år att ta en kik i almanackan för att se hur semesteråret blir. Genom att se över datumen nu kan du inte bara vara ute i god tid för att ansöka om ledigt, du kan dessutom vara snabbt ute och boka resor till bra pris.

Låt oss ta en titt på årets röda dagar och se hur du maxar din ledighet och pusslar med dina semesterdagar. Årets första röda dag, trettondagen, infaller på en lördag. Att de röda dagarna infaller på en helg är ju aldrig en höjdare men resten av året blir desto bättre.

Maxa din semester

Påsken
Genom att ta fyra dagars semester innan eller efter påsk får du hela tio dagars sammanhängande ledighet. Långfredagen infaller den 31 mars.
Fyra semesterdagar – tio dagar ledigt.
Efter påsk finns dessutom möjlighet till lite extra tillskott i kassan för dig som deklarerat utan ändringar, har en digital brevlåda och kan räkna med skatteåterbäring.

1:a maj
Under 2018 infaller 1 maj på en tisdag. Det innebär att du kan lägga in om semester den sista april och på så sätt få en förlängd helg.
En semesterdag – 4 dagar ledigt

Kristi himmelfärdsdag 10/5
Vecka efter första maj infaller Kristi Himmelfärdsdagen. Återupprepa proceduren med en ledig dag och få ytterligare en långhelg.
En semesterdag – 4 dagar ledigt

Nationaldagen 6/6
Nationaldagen infaller på en onsdag. Genom att ta semester dagarna innan eller dagarna efter få du en extra långhelg.
Två semesterdagar – 5 dagar ledigt.

Julen 2018
Julafton infaller på en måndag och följs av två röda dagar. Om man har ledigt julafton och nyårsafton får man, genom att plocka ut endast två semesterdagar, hela elva dagars ledighet.
Två semesterdagar – 11 dagar ledigt.

Det finns med andra ord utrymme för en del härliga weekends under 2018. Så fram med kalendern och börja planera redan nu