Så kan du handla med utlänska aktier

Om du är intresserad av bolag i exempelvis Indien, Sydkorea, Sydafrika med mera, går det att köpa aktier i många av dessa bolag i de större börserna runt om i världen.

Att handla på de lokala börserna i länder som Indien och Sydkorea är ofta väldigt krångligt. Men om du ändå är intresserad av att handla aktier i bolag som är registrerade på dessa börser finns det en lösning.

Många av de större bolagen, runt om i världen, är ofta listade på många av de större börserna som New York- och Nasdaq-börsen. Att handla via de större börserna är mycket enklare.

Hos Avanza kan du handla både tyska och amerikanska aktier. På så vis kan du köpa aktier i många av världens bolag. Handel med aktier utomlands innebär ofta en extra risk med tanke på svängningar i valutorna. Sen tar många av bolagen som tillhandahåller depåer utomlands courtage som kan variera mellan 0,05 till 0,30 procent. Detta bör du vara medveten om innan du handlar och ta med detta i beräkningen av den förväntade avkastningen. Annars kanske det inte blir en så bra investering trots allt. Är du mer intresserad av valutor och råvaror så tillhandahåller eToro en investeringsplattform för detta.