Sista dagen att lämna in deklarationen

Idag ska deklarationen lämnas in och har du inte tagit tag i det än så är det dags att göra det nu. Missar du deadline så kan det bli kostsamt.

Idag är det sista dagen att lämna in deklarationen, som du med fördel kan lämna in elektronisk. Lämnar du in deklarationen elektronsikt så får du en eventuell skatteåterbäring redan till midsommar. När du väl skickat in deklaration så glöm inte att ladda ned eller skriva ut en kvittens på att deklarationen har lämnats in. Kolla också i den övre delen av sidan om statusen har ändrats till ”Inskickad”. 

Du kan fortfarande deklarera genom pappersblanketter men då måste du lämna in blanketterna till ett av Skatteverkets lokala servicekontor.

Har speciella, och giltiga, skäl till att din deklaration blir försenad så kan du ansöka om anstånd, i upp till 14 dagar, genom att ringa 0771-567 567.

Om du är sen med deklarationen på grund av sjukdom så behöver du inte ansöka om anstånd, men ett giltigt läkarintyg krävs.

Har du inga giltiga skäl till att din deklaration blev försenad så kommer du att debiteras en förseningsavgift på 1250 kronor.

Här ger vi dig några sista minutentips >