Spara pengar med månatliga rabatter

Ett bra sätt att spara pengar är att använda sig av olika rabatter och erbjudanden. En förutsättning för att man ska spara pengar och inte slösa pengar är att man ändå skulle ha köpt den specifika varan eller tjänsten. Detta oavsett om man hade fått rabatt eller inte. Att hitta rabatter är inte särskilt svårt och det finns flera sätt att gå tillväga. Främst är det kundklubbar och diverse kreditkort som ger ut konkreta rabatter som är aktuella för dig. Men det finns såklart även allmänna rabattkoder och erbjudanden att nyttja för den som letar mer aktivt. Bland annat utgör olika hemsidor samlingsplats för rabattkoder som människor tipsar om. Det finns även de butiker och företag som kör speciella kampanjer med nedsatt pris på utvalda varor. Om dessa kampanjer får du oftast information via reklamutskick eller på butikernas hemsida.

Rabattkoder För dig som inte vill lägga en massa tid på att uppsöka butiker med rabatter eller erbjudanden passar ett medlemskap i kundklubbar bättre. En kundklubb eller en medlemsklubb är något som erbjuds av de flesta större butikskedjor i Sverige idag. Medlemsklubben används för att få kunder mer lojala till varumärket samt för att lättare kunna kommunicera med dessa. När du registrerar dig för en kundklubb lämnar du nämligen ut dina kontaktuppgifter och accepterar direktreklam från företaget. På så sätt kan företaget i fråga enkelt nå dig via både sms, mail och brev. Det vanliga sättet för en butikskedja att kommunicera med sina kunder är genom att skicka ut nyhetsbrev. Men det blir även allt vanligare att man som kund får sms med tidsbegränsade erbjudanden eller med en rabattkoder.

Rabatter via lojalitetsprogram

De flesta kundklubbar är även kopplade till ett lojalitetsprogram. Lojalitetsprogrammet bygger i regel på att kunden belönas utifrån hur mycket denne handlar i butiken. Inte sällan är detta program uppbyggt av olika nivåer som kunden kan nå via sitt handlande. Ju högre nivå desto bättre erbjudanden och högre rabatter erbjuds. Hur belöningen i de olika kundklubbarna ser ut varierar men vanligt är att kunden får återbäring på de köp som görs. Återbäringen växlas sedan in en gång i månaden då kunden får en värdecheck som kan användas istället för pengar i butiken. Exempel på kundklubbar som fungerar såhär är KICKS Club, Klubb Hjärtat och Coop Medlem. Att vara medlem i en kundklubb är ofta helt gratis och inte kopplat till några avgifter. Så länge man inte stör sig alltför mycket på alla utskick som görs så finns det alltså bara fördelar med ett medlemskap.

När du samlar rabatter via medlemsklubbar så har du i regel ett klubbkort. Dock är de fler och fler aktörer som tillåter dig att koppla din legitimation eller ditt betalkort till medlemskapet. På så sätt kan du undvika att springa runt med en massa plastkort i plånboken. Istället registreras köpet automatiskt via dina egna id-handlingar. I dessa fall brukar även de aktuella rabatterna automatiskt dras. Så är exempelvis fallet i Circle Ks EXTRA Club. Som medlem i denna kundklubb bjuds du på var sjätte kopp kaffe och biltvätt. När du nått upp till den gräns som krävs kommer butikspersonalen direkt när du sätter i ditt kort i terminalen meddela dig om erbjudandet.

Rabattkalender hos IKANO Bank

Rabatter 2019 Ett annat sätt att få rabatter och samla återbäring är via kreditkort. Har du inget kreditkort än så listar vi bäst kreditkort 2019 här på Alltomspara.se. Där kan du läsa fullständiga recensioner om alla kreditkort samt vilka förmåner som är kopplade till respektive kort. Hur rabatter, erbjudanden och poängsystem ser ut hos de olika kortutgivarna varierar. Men det vanliga är att man samlar poäng för varje krona man handlar för med kortet. Poängen kan sedan antingen användas i olika poängshoppar eller hos kortutgivarnas samarbetspartners.

Ett kreditkort som erbjuder ett mycket förmånligt rabattsystem är Ikano kort från IKANO Bank. Kunder med detta kort kan se fram emot månatliga rabatter på upp till 20%. Rabatterna gäller i utvalda butiksbranscher som varierar månad för månad. På ett år kan du få upp till 6000kr rabatt via Ikanos rabattkalender. Kreditkortet är därtill kopplat till extra försäkringar och extra rabatt på drivmedel. Just nu bjuder IKANO Bank dessutom på årsavgiften för dig som skaffar ett Ikano kort.

Ha i åtanke att kreditkort ofta är kopplade till både ränta och avgifter. Med anledning av detta rekommenderar vi dig att göra en beräkning där du ser över rabatter kontra avgifter innan du ansöker om ett kort. Om du inte är i behov av kredit eller är villig att lägga pengar på kortet så passar medlemskap i en kundklubb bättre. Ett medlemskap är vanligtvis kostnadsfritt och du riskerar inte heller att använda en kredit som du sen inte har råd att återbetala.