Stor ökning på bostadpriser

Priset på bostäder fortsätter att öka. På ett år har priserna på villor i genomsnitt ökat med 11 procent och priserna på bostadsrätter har stigit med 14 procent. I flera storstadsområden har ökningen varit ännu större.

Enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik har exempelvis priserna på bostadsrätter i centrala Göteborg ökat 22 procent på ett år, medan ökningen i Stor-Stockholm var 19 procent.

När det gäller villor skedde den största ökningen i Stor-Stockholm, där priset har stigit med 18 procent på ett år. Bara de senaste tre månaderna har priserna stigit med 4 procent på villor i Stor-Stockholm. Medelpriset för en villa i Stor-Stockhom låg på cirka 5,2 miljoner kronor i september medan medelpriset i riket var 2,8 miljoner kronor.

Under de senaste tre åren har villapriserna i landet ökat med 23 procent, medan priserna för bostadrätter har ökat med 42 procent. Samtidigt fortsätter intresset av att köpa bostad. Hemnet hade 2,4 miljoner besökare i snitt, sett över de fyra senaste veckorna. Det är fyra procent fler besökare än samma period förra året.