Stort ointresse för pensionen

I en undersökning gjord av Sifo visar att 6 av 10 visar ett ointresse för pensionsbeskeden – en oroande utveckling.

Att endast 4 av 10 är intresserade av pensionsbeskedet är en oroande enligt Collectum som lät Sifo genomföra denna undersökning. Ointresset för pensionen har varit ett problem de senaste åren och jämfört med 2010 så har ni ointresset till och med ökat. Det är en utveckling som har skett oavsett ålder eller utbildning.

Under våren så får man två kuvert som handlar om din pension, en orange och en röd. Den orangea innehåller information om den allmänna pensionen och den röda om din tjänstepension.

Vi på Allt Om Spara vill passa på att understryka vikten av att vara aktiv i hur man placerar sin pension och vem man väljer som förvaltare. De nallmänna pensionen förväntas att minska framöver och då gäller det att man får ut så mycket som möjlig. Och de som är mer aktiva än andra, när det gäller placeringen, tjänar in tusenlappar.

Hur aktiv man än är då är det inte säkert att tjänstepensionen och den allmänna pensionen inte räcker till. Då rekommenderar vi att ha ett privat pensionssparande vid sidan av. Om du väljer att spara via en förvaltare så kom ihåg att ditt pensionssparande är avdragsgillt upp till 12000 per år.

Om du är intresserade av att veta mer om din pension kan du läsa mer i vår sektion om pensioner.