Svensk fastighetsförmedling förvärvar Direkto

Nyligen stod det klart att Svensk fastighetsförmedling förvärvat låneförmedlaren Direkto genom sitt Holdingbolag Översta Förmedlingsbolaget AB. Hemad Razavi, VD och grundare av Direkto, beskriver affären som en ”perfect match”.

Direkto förvärvas av Svensk Fastighetsförmedling I samband med ett bostadsköp är det ofta mer än bara huset som behöver belånas. Inte helt sällan tillkommer kostnader för renoveringar, nya kapitalvaror och andra investeringar. Investeringar som kan kräva ett privatlån för att kunna finansieras. Genom sitt nya förvärv hoppas Svensk Fastighetsförmedling nu på att kunna erbjuda sina bokunder ett enklare och mer effektivt sätt att hitta privatlån med bra villkor.

  • Svensk Fastighetsförmedling vill kunna erbjuda våra kunder de bästa lösningarna och tjänsterna för sådant som är naturliga delar av ett hållbart boendeliv. Genom förvärvet av Direkto kompletterar vi våra befintliga banksamarbeten för bolån och gör det nu möjligt att enkelt och effektivt få de bästa villkoren även för privatlån säger Liza Nyberg, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Svensk Fastighetsförmedlings holdingbolag blir därmed majoritetsägare i Direkto, något som välkomnas av företagets grundare och VD.

För oss på Direkto är Svensk Fastighetsförmedling en perfekt match. Vi får värdefull tillgång till en bred och stabil kundplattform och är glada att den vägen kunna hjälpa många fler att göra ett enkelt och smart val av privatlån, säger Hemad Razavi, VD på Direkto.

Direkto låneförmedling

Att hitta ett privatlån med bra villkor och ränta är ibland både svårt och tidskrävande. Dessutom går det inte att få information om den exakta räntan innan man gjort en förfrågan hos långivaren. Att ansöka om lån hos flera banker på egen hand kan resultera i att ens kreditvärdighet påverkas då kreditupplysningar kommer att begäras in från flera håll.

Direkto är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner att jämföra och hitta privatlån med bästa ränta. Företaget har funnits sedan 2012 och står under tillsyn av Finansinspektionen. Tjänsten är helt kostnadsfri att använda och i nätverket ingår flera kända långivare.

Så fungerar det:

Kunden ansöker kostnadsfritt om önskat lånebelopp och löptid via Direkto. Ansökan skickas sedan vidare till de långivare som ingår i Direktos nätverk. I samband med ansökans gör Direkto en kreditupplysning hos UC som sedan delas med långivarna. Den som söker får alltså endast en förfrågan noterad hos UC. Bankerna deltar sedan i en budgivning där kunden kan jämföra de erbjudanden som kommer in och på så sätt hitta ett privatlån med bästa ränta. Kunden behöver med andra ord endast lägga ett par minuter på att fylla i en ansökan online, sedan sköter Direkto resten.

Värt att veta:

Tjänsten är kostnadsfri och du binder dig inte till något genom att skicka en ansökan. Det är först då du tackar ja till en av de långivare som erbjudit lån som det blir bindande. Tjänsten finansieras genom att Direkto får provision av de banker som kunderna tecknar avtal med.

Jämför låneförmedlare

Här på Allt om spara kan du ta del av recensioner från fler låneförmedlare som arbetar likt Direkto. Det är alltid lönsamt att jämföra flera banker innan man tackar ja till ett privatlån. Genom att vända sig till en låneförmedlare får man dessutom svar från flertalet banker utan att dra på sig flera kreditupplysningar som kan påverka kreditvärdigheten.

Här på Allt om Spara hittar du även information om olika låneformer, räntor och annat som hör privatekonomi till.