Tips för billigare semesterresa

En färsk undersökning visar att det går att spara över tusenlappen genom att boka en resa från en dansk researrangör istället för att vända sig till motsvarande arrangör i Sverige.

Privataaffärer har gjort en intressant undersökning där man har jämfört resor hos svenska researrangörer med danska researrangörer. Man har då undersökt hur stor skillnad det är i pris mellan samma resa och hur mycket pengar man spara genom att vända sig till den danska arrangören istället.

I undersökningen så har man jämfört tretton resor och i endast ett fall blev det dyrare att boka resan på den danska siten. I vissa fall, som en resa till Mallorca eller Gran Canaria, så kan du spara över tusenlappen genom att boka en resa från den danska siten istället. Värt att notera är att man har bokat identiska resor med samma avgångar, flyg och hotell.

När man bokar en resa från den danska siten så betalar man i danska kronor därmed är det även viktigt ta hänsyn valutapåslag som kan tillkomma om du bokar din resa med ett betalkort eller kreditkort. Har du dock ett kort från ICA Banken så tillkommer inget valutapåslag.

Källa: Privataaffärer.se