Vintersäkra ditt elpris

Fler och fler bolag går ut med att det skall finnas möjlighet att vintersäkra sitt elpris om samma rusning i priser skulle ske i år som hände föregående år. Man kan säga att det handlar om att skriva ett avtal där du som kund har ett rörligt elpris under stora delar av året men som övergår i ett fast elpris under vintern.

Flera stora elbolag erbjuder vintersäkrade elpriser

Telge Energi erbjuder sina kunder ett elavtal där kunden betalar aldrig mer än 55 öre kWh under devember till och med mars. Det här en försäkring i bolaget och den får du också betala en premie för. Den här premien kommer kosta någonstans mellan 95 – 295 kronor per månad. Premien sätts utefter hur mycket el du konsumerar där exempelvis kunder som ligger under 15 000 kWh per år betalar en mindre premie.

E:ON har också ett vintersäkrat avtal där kunder inte betalar mer än 59,5 öre / kWh som fast elpris fram till siste mars. Efter det här datumet går avtalet tillbaka till ett rörligt elpris. Samma sak erbjuds hos Vattenfall fast med det fasta priset på 54,9 öre / kWh. Det stora elbolaget Fortum har inte någon vintersäkring ännu.