Bank 2

Bank 2 Bank 2 var en bank som uppstod när Läkarnas Kreditkassa och Praikterfinans AB gick ihop år 1997. Bankens svenska del köptes sedermera upp av Marginalen AB år 2008. Innan dess hade man erbjudit svenskar sparprodukter med väldigt hög ränta. Sparandet skedde i avgiftsfria kapitalsparkonton med fria uttag. Därtill erbjöd Bank2 en kostnadsfri internetbank där kunder enkelt kunde ha kontroll och översikt över sina besparingar. Bank2 erbjöd utöver kapitalsparkonton även högräntekonton som gav bra avkastning och som gjorde banken populär bland allmänheten. Men 2018 flyttades kunderna hos Bank 2 alltså över till Marginalen Bank som erbjuder i stort sett precis samma tjänster. Marginalen Bank erbjuder idag flexibla lån och gynnsamma sparandeformer.

Även om den svenska delen av Bank 2 förvärvades så finns banken fortfarande kvar i Norge. I vårt grannland har Bank 2 specialiserat sig på individanpassade lösningar för privatpersoner. Genom att erbjuda de flesta sedvanliga banktjänster är man ett intressant alternativ till Norges storbanker.

Testa Fondroboten Lysa

Sparinstitut med hög ränta
0.40% - 1.00%
0.50% - 0.50%
0.70% - 0.70%

Sparmöjligheter för norrmän hos Bank 2

Som svensk har du alltså ingen möjlighet att spara pengar hos Bank 2. Däremot är norrmän välkomna att öppna ett sparkonto hos banken. Bank 2 erbjuder högräntekonto med en insättningsgaranti på upp till två miljoner norska kronor. Detta då Bank 2 är medlem i Bankenes Sikgringsfond i Norge. Den som har ett vanligt sparkonto hos Bank 2 kan som mest sätta in 50 000kr. För högre belopp krävs det att kunden har ett så kallat högräntekonto. Det var även detta konto som blev väldigt populärt då banken bedrev verksamhet i Sverige. Bank 2 har ingen bindningstid på högräntekontona. Inte heller har man några begränsningar när det gäller antal uttag som kunden kan göra.

Bank 2 vänder sig till både privatpersoner, enskilda näringsidkare samt mindre företag. Räntorna på sparkontona som erbjuds är något högre än storbankernas. Ränta beräknas från första kronan som sätts in men blir högre om kunde har 50 000kr eller mer på kontot.
Det här hände i samband med förvärvet av Bank 2

Två år efter det att Bank 2 förvärvades av Marginalen AB bildades Marginalen Bank. Detta då Marginalen AB gjorde en sammanslagning av Bank 2, Finans AB Marginalen samt delar av Citibanks svenska bank. I samband med sammanslagningen gick totalt 130 000 kunder över till Marginalen Bank. Initialt var målgruppen för banken privatpersoner och mindre företag. Fokus låg på lönekonton med bra ränta, olika typer av lån men även kreditkort. Såhär drygt tio år senare får man verkligen säga att Marginalen lyckades med sin sammanslagning av de olika dotterbolagen. Marginalen Bank är idag en etablerad svensk bank som verkligen tagit upp konkurrensen om spar- och lånekunderna.

Främst kanske Marginalen Bank lyckats med sina korterbjudanden och det är idag många svenskar som har ett kreditkort från Marginalen. Men man är även mångas självklara val när det gäller både sparande och lånande.