Carnegie

Carnegie Carnegie är en investment- och privatbank som grundades så tidigt som 1803. Grundaren hette David Carnegie och hans efternamn är idag ett av Nordens äldsta varumärken. Såhär över 200 år senare är Carnegie en ledande aktör inom bankvärlden. Banken är tydligt nischad och vänder sig primärt till förmögna människor och mindre företag. Det man huvudsakligen sysslar med på Carnegie är Private Banking, Investment Banking och mäkleri. Du har säkert hört talats om att Carnegie agerat rådgivare vid en rad olika börsintroduktioner. Med anledning av detta och mycket annat är man idag en av Nordens främsta rådgivare när det kommer till M&A (Mergers and Acquisitions) och analys.

Carnegie erbjuder en av Sveriges bästa Private Banking så sitter du på en större summa pengar så kan Carnegie vara ett bra alternativ. Här kan du ta del av tjänster så som kapitalförvaltning och samlad rådgivning. Men Carnegie erbjuder också människor att spara till en marknadsmässig ränta. Eftersom man har ett banktillstånd som är utfärdat av Finansinspektionen så är man anslutna till den statliga insättningsgarantin.

Sparkonto hos Carnegie

Hos Carnegie erbjuds kunder att spara till attraktiv ränta i konton som omfattas av insättningsgarantin. Således kan du få upp till 950 000kr tillbaks av de pengar du har på kontot vid en eventuell konkurs. Detta är alltid en trygghet för dig som kund och en anledning till att många föredrar banker framför inlåningsverksamheter. Som mest kan du ha 900 000kr på ditt sparkonto hos Carnegie. Övertrasserar du detta belopp så kommer Carnegie automatiskt att föra över det belopp som överstiger beloppsgränsen. Du får ränta från första kronan och du sparar helt utan bindningstider. Hos Carnegie behöver du heller inte betala några avgifter för ditt sparande. Därtill kan du göra hur många uttag du vill från kontot vilket vi på Alltomspara.se anser väldigt förmånligt. Allt från insättningar- och uttag till kontroll av saldo sker direkt på dina sidor hos banken. Den aktuella sparräntan hos Carnegie är i skrivande stund 0,50% (2019-02-08).

Andra banker som erbjuder sparkonto
0.70% - 0.70%
0.35% - 2.25%
0.40% - 1.00%

Öppna ett sparkonto hos Carnegie

Sparkonto hos Carnegie För att bli kund hos Carnegie och påbörja ditt sparande behöver du först ansöka om konto via Carnegies hemsida. Som hos de flesta andra banker gäller det även att du är arton år fyllda, är folkbokförd i Sverige samt har ett svenskt personnummer. Utöver detta måste du ha antingen BankID eller mobilt BankID samt ha ett svenskt bankkonto i ytterligare en svensk bank. Detta då du måste ha ett annat bankkonto dit du kan överföra dina uttag. Ansökningsprocessen inleds med att du verifierar dig via ditt BankID. Därefter får du fylla i information om dig själv. När detta är gjort kommer du antingen få ett godkännande eller ett avslag på din ansökan. Behöver du hjälp med din ansökan så kan du med fördel vända dig till Carnegies kundtjänst. Notera att sparkonto enbart kan öppnas av privatpersoner.

När ditt sparkonto är öppnat kan du göra en insättning via bankgiro med det OCR-numret som är kopplat till just ditt sparkonto. Du bör se OCR-numret när du är inloggad hos banken. Notera att du som mest kan sätta in 900 000kr. Uttag kan enbart ske till det bankkonto du angivit vid din ansökan. Det tar vanligtvis tre bankdagar innan du ser pengarna på ditt konto.

Private Banking

Carnegie är alltså även stora inom det man kallar Private Banking. Banken erbjuder denna tjänst till privatpersoner och företag som har mer än 5 miljoner att placera. I Private Banking ingår bland annat kapitalförvaltning, finansiell rådgivning samt stöd i juridiska frågor. Carnegie har utsetts till Sveriges bästa kapitalförvaltare fyra år i rad vilket säger en del om vad banken har att erbjuda! Som Private Banking kund här får du en portfölj som är skräddarsydd för just dig och dina behov och förväntningar. Man utgår alltid ifrån kundens förutsättningar istället för att agera utifrån olika förbestämda kundsegment. Inte mindre än femtio stycken aktieanalytiker arbetar på banken och man har extremt stor kunskap inom området.

Har du den summa som krävs för att bli Private Banking kund hos Carnegie så kan du kontakta banken via hemsidan. Lämna dina uppgifter i formuläret så kommer Carnegie att kontakta dig för vidare dialog.