Nordiska

  Nordiska Nordiska är ett kreditmarknadsbolag som grundades i maj 2015. Dessförinnan hette bolaget Solidum och man sysslade då mest med likviditetslösningar och cash management. Detta är dock tjänster som man fortfarande erbjuder men med inriktning mot företag. Nordiska erbjuder sparande till högre ränta än storbankerna. Trots detta kan du vara lugn när du sparar hos Nordiska då samtliga konton omfattas av den statliga insättningsgarantin. Du kan alltså få upp till 950 000kr om det skulle vara så att Nordiska går i konkurs. Ersättningen från insättningsgarantin betalas ut av Riksgälden och detta sker inom en vecka från det att bolaget satts i konkurs. Det sannolika är dock att detta inte händer och vår uppfattning är att Nordiska är ett stabilt bolag.

Flexibla sparkonton hos Nordiska

Sparkonton hos Nordiska Som kund hos Nordiska kan du välja mellan nio olika konton för sparande. Samtliga konton har en fast ränta vilket innebär att räntesatsen är densamma under hela sparandets löptid. Beroende på hur länge du är villig att avvara dina sparpengar kan du få olika hög avkastning. Den kortaste löptiden pågår under trettio dagar och passar detta dig så är det så är det kontot Nordiska Fix Spar 30 dagar som du ska välja. Ränta på detta sparkonto ligger för närvarande på  0,85%. Oavsett vilket konto du väljer hos Nordiska (förutom Nordiska Flex) så har du ingen möjlighet att göra uttag under pågående bindningstid. Din kapitaliserade ränta kommer att betalas ut till dig efter löptidens slut. Det är helt avgiftsfritt att ha ett Fix konto hos Nordiska.

När det gäller övriga sparkonton hos Nordiska så ligger dessa på en sparränta på mellan 1,05% och 1,50%. Som längst kan du binda dina pengar i fem år och det är då sparkontot vid namn Nordiska Fix 5 som gäller. Men det finns många mellanting att välja på för dig som vill inte vill binda riktigt så länge. För dig som anser att det är viktigt att ha tillgång till sparpengarna vid behov passar Nordiska Flex. Här har du ingen bindningstid och räntan är rörlig. Om du vill ha ännu högre sparränta så rekommenderar vi att du vänder dig till en inlåningsverksamhet som HoistSpar.
Påbörja ditt sparande hos Nordiska

Trots att sparräntorna hos Nordiska inte riktigt når upp till de räntor som inlåningsverksamheter erbjuder så är insättningsgarantin en anledning att öppna ett konto. Om du är av samma uppfattning så kan du redan nu besöka Nordiska för att påbörja ditt sparande. Du kommer enkelt igång genom att logga in hos Nordiska med ditt BankID. Du behöver därefter komplettera din ansökan med personliga uppgifter. När du gjort detta kan du välja vilket av Nordiskas sparkonto som passar dig bäst. Du kan sedan göra din första inbetalning och om du inte det tycker framgår tydligt nog hur du ska göra detta så kan du kontakta kundtjänst via mail eller telefon. Tyvärr framgår det inte på Nordiskas hemsida vilka nedre och övre insättningsgränser man har. När du påbörjar ditt sparande hos Nordiska får du även föranmäla ett uttagskonto. Detta är det konto som dina pengar hamnar på när du väljer att göra ett uttag från Nordiska efter löptidens slut.

Nordiskas företagstjänster

Nordiskas företagstjänster Nordiska arbetar inte enbart med inlåning utan har kompetens inom betydligt fler områden än så. Bolaget riktar sig bland annat till företag som vill genomföra fler och bättre affärer. Bland annat genom sin fakturafinansiering som innebär att företagare kan använda kundfakturor som säkerhet för snabba lån. Utöver detta så kan företag få hjälp med inkassoservice vilket innebär att Nordiska sköter indrivningen medan ni kan fokusera på att driva verksamheten vidare.

Nordiska utlovar företagare hög service och ett stort spektra av låneupplägg. Finansieringslösningarna sker på individnivå vilket gör att varje enskilt företag får en lösning som är skräddarsytt för just det företagets förutsättningar. Låter Nordiskas företagstjänster intressanta så finner du ännu mer information om dessa på Nordiskas hemsida.