GCC Capital

GCC Capital GCC Capital är ett kreditmarknadsbolag som har funnits på marknaden sedan 1995. Tidigare hette bolaget Gambro Credit AB. GCC Capital är ett snabbväxande bolag som drivs av entreprenörer och som erbjuder produkter för både spar, lån och leasing. Bolaget står under Finansinspektionens tillsyn och konton hos GCC Capital omfattas av den statliga insättningsgarantin. Man har främst fokus på mindre tillväxtbolag där man är med och finansierar olika typer av investeringar. Trots detta vänder man sig även till privatpersoner som har möjlighet att både spara och låna pengar hos GCC Capital.

Initialt var GCC Capital ett fastighetsbolag och man sökte först tillstånd för kreditmarknadsbolag år 2000. Ägarbolaget bakom GCC Capoital heter Accastum AB och man försöker nu utmana konkurrenterna på allvar genom konkurrenskraftiga sparräntor och flexibel utlåning.

Testa Fondroboten Lysa
Sparprodukter hos GCC Capital

GCC Capital erbjuder två olika sparprodukter för privatpersoner. Det handlar om två olika sparkonton som går under namnen GCC Spar och GCC Tillväxt. Oavsett vilket konto du väljer så kan du vara trygg med att dina insatta medel alltid omfattas av den statliga insättningsgarantin på upp till 950 000kr. Detta är också det högsta belopp du kan spara hos GCC Capital.

GCC Spar

Det ena sparkontot hos GCC Capital heter alltså GCC Spar och detta konto passar dig som gillar flexibilitet. Med GCC Spar kan du göra fria insättningar och uttag när du vill. Inga avgifter tas ut så länge du inte övertrasserar maxbeloppet som är knutet till kontot. GCC Spar har ingen bindningstid och du kan när som helst välja att avbryta ditt sparande och ta ut alla pengar. Flexibiliteten kostar dock i form av lägre ränta än den du får på det bundna kontot.

GCC Tillväxt

Om du istället vill åt en högre sparränta och inte är i behov av dina pengar så passar kontot GCC Tillväxt bättre. Detta är ett fast konto och dina pengar är här bundna i två år. Skulle du ändå vara i behov av pengarna under bindningstiden så kan du göra ett uttag med 2,5% av uttaget belopp i avgift. Räntan du får på dina pengar i ett GCC Tillväxt konto är betydligt högre än den du får i GCC Spar.

Fler sparinstitut
0.40% - 1.00%
0.35% - 2.25%

Så skapar du ett konto hos GCC Capital

Att öppna ett sparkonto hos GCC Capital är vare sig svårt eller komplicerat. Se bara till att ha en e-legitimation i närheten för detta kommer behövas i samband med ansökningsprocessen. Hos GCC Capital använder du dig av BankID eller mobilt BankID både när du öppnar konto och när du loggar in. Detta då BankID erbjuder högsta möjliga standard för säkerhet. Har du inget BankID så kan du i nuläget inte bli kund hos GCC Capital. Inte heller om du ännu inte fyllt arton år.

När du verifierat dig via BankID så kommer du att få fylla i kompletterande uppgifter. Så fort ditt sparkonto är skapat så kan du börja sätta in medel. Detta gör du via bankgiro så allt fungerar precis som när du betalar en vanlig faktura. Det OCR nummer du ska ange hittar du i den inloggade versionen av GCC Capital. Gällande uttag från sparkontot så kan dessa enbart ske till det föranmälda uttagskonto du angivit när du blev kund.

GCC Capitals företagstjänster

För dig som är företagare finns det en del del intressanta tjänster att kika närmre på hos GCC Capital. Bland annat erbjuder bolaget leasing och då speciellt för dig som behöver fordon, maskiner eller utrustning. Du som företagare väljer själv vilken leverantör du vill att utrustningen ska komma från samt vilken produkt du behöver. Därefter betalar GCC Capital objektet och du betalar leasingavgift direkt till bolaget. På så sätt slipper ditt företag ligga ute med dyra pengar för maskiner och fordon som kanske bara behövs under en begränsad tid. Dessutom är leasingavgiften avdragsgill.

GCC Capital erbjuder även företagslån och man har många flexibla lösningar för dig som är i behov av likviditet. Det enda som krävs för att du som företagare ska få ta ett företagslån hos GCC Capital är att du har någon form av säkerhet. Du kan läsa mer om GCCs företagstjänster på bolagets hemsida.