Swespar

Swespar Swespar är en inlåningsverksamhet som ingår i den välkända koncernen Ferratum Group. Denna bolagskoncern står även bakom Ferratum som bedriver låneverksamhet med fokus på högkostnadskrediter. På Swespar lånar man in pengar för att bygga verksamheten vidare och kunna expandera till fler länder. Bolaget är registrerat hos Finansinspektionen och följer därmed de regler och lagar som gäller för inlåningsverksamheter. Dock omfattas man inte av den statliga insättningsgarantin. Du som sparar pengar hos Swespar kan därför inte garanteras några pengar tillbaks om företaget hamnar på obestånd.

Om man bortser från avsaknaden av insättningsgarantin så är Swespar ett bra alternativ för dig som vill ha hög ränta på dina sparpengar. På Swespars inlåningskonton kan man i skrivande stund (2019-02-12) ta del av en sparränta på 6,1%. Detta är betydligt högre ränta än vad någon bank kan erbjuda dig i nuläget.

Spara via inlåningskonto hos Swespar

Vill du börja spara pengar hos Swespar så är det ett inlåningskonto som är aktuellt. Vi saknar variation då det enbart finns ett konto att välja mellan hos denna inlåningsverksamhet. Räntan på inlåningskontot är rörlig och kan med andra ord ändras under tiden du har dina pengar utlånade. Dock har man ingen löptid vilket gör att du när som helst kan ta ut dina pengar igen. Swespar erbjuder därtill fria uttag så du behöver inte betala varje gång du tar ut pengar från ditt inlåningskonto.

Fördelen med Swespars inlåningskonto är att det är helt fritt från kostnader och avgifter. Minsta insättning till kontot ä 1kr medan den maximala insättningen du kan göra är 50 000kr. Eftersom kontot hos Swespar saknar uppsägningstid så kan du när som avbryta ditt sparande. De medel du satt in på kontot kommer att komma in till ditt bankkonto inom sju dagar från det att du gjort en uttagsbegäran. Räntan som kapitaliserats på kontot betalas ut årligen den sista december.

Starta konto hos Swespar

Är du redo att börja spara pengar via ett inlåningskonto hos Swespar så är det enkelt att komma igång. För att börja så går du till Swespars hemsida där du fyller i dina uppgifter. Uppgifterna det handlar om är personnummer, email och bankuppgifter. Resten av uppgifterna kommer automatiskt att hämtas ner när du verifierar dig. Du kommer även att behöva signera ett avtal med hjälp av e-legitimation. Det handlar då om BankID, mobilt BankID, Nordea eller Telia. När verifieringen är gjord kan du komma att behöva svara på ytterligare frågor.

Ser allt bra ut så kan du påbörja ditt sparande hos Swespar direkt! Notera att uttag från sparkontot kommer att göras till det bankkonto som du föranmäler i samband med din ansökan. Insättningar görs via bankgiro och du använder ditt kontonummer som meddelande. Notera att du måste vara myndig för att öppna ett sparkonto hos detta bolag.

Swespar ingår i Ferratum Group

Som nämnt ingår Swespar i Ferratum Group vars koncern har många kända varumärken. Det mest framstående varumärket är Ferratum Money som erbjuder smslån och blancolån med korta löptider. Koncernen har dock utökats på senare tid och man erbjuder även Ferratum Bank. Detta är kreditinstitut med licens på Malta och här erbjuder man både bankkonto och kreditkort. Det lite speciella med bankkontot hos Ferratum Bank är att det är europeiskt och tillåter kunden att flytta pengar kostnadsfritt mellan länder i Europa.

Utöver Ferratum äger Ferratum Group alltså även Swespar som erbjuder inlåning till hög sparränta. Med andra ord är man en heltäckande koncern när det kommer till finansiella tjänster. Som sparkund hos Swespar bör man vara insatt i hur koncernen ser ut för att bedöma risken med inlåningen. Detta då kontot hos Swespar alltså inte omfattas av den statliga insättningsgarantin.