Minska din elkostnad med Greenely

En stor månadskostnad för många svenskar utgörs av elen. Speciellt för den som fortfarande har direktverkande el eller som bor i ett hus med dålig isolering. Under vintertid kan elräkningen skjuta i höjden och det blir svårt att få pengarna att räcka till. Men faktum är att det finns många sätt att själv påverka elkostnaden och således dra ned sin månadskostnad. Bland annan kan du själv räkna på din elkostnad och se hur mycket el dina elekontrikprodukter drar. Hur mycket du betalar för din el beror också på hur ditt elavtal ser ut. Det kan skilja stora summor på olika avtal och få svenskar har den kunskap som krävs för att kunna göra bra val gällande el. Numera finns det dock många jämförelsetjänster online där du kan få hjälp att jämföra ditt befintliga elavtal med avtal från andra elhandelsbolag. Om du ännu inte gjort något aktivt val gällande din el så betalar du med största sannolikhet betydligt mer än vad som är nödvändigt. Med hjälp av appar som Greenely blir det nu enklare att spara pengar genom att dra ner på elkostnaden. Detta oavsett om du gjort ett aktivt val eller inte.

Så kan du spara energi

Spara energi med Greenely Greenely är en kostnadsfri app som du kan ladda ner till din telefon via Google Play eller App Store. När du laddat ner appen behöver du registrera dig som ny användare. I samband med att du registrerar dig får du skapa en hushållsprofil. Genom att göra detta kan du jämföra din elförbrukning med andra personer i liknande hushåll. För att Greenely ska kunna mäta och analysera din elförbrukning måste företaget få tillgång till dina elräkningar. Därför behöver du fylla i en fullmakt som ger Greenely rätt att hämta in information om din elförbrukning från det elhandelsbolag som du har avtal med. Det kan ta några veckor innan det administrativa arbetet med fullmakten är klart. Därefter är du redo att börja använda appen mer aktivt.

Du kommer då att få automatiska uppdateringar gällande din elförbrukning. Du väljer själv om du vill bli notifierad om dessa uppdateringar eller om föredrar att själv öppna appen då och då för att se över din elförbrukning. Genom användning av Greenely kan du få regelbundna analyser om din elförbrukning. Du kan även hålla koll på om elanvändningen helt plötsligt blir avvikande hög.

Bli mer miljövänlig med förnybar el

Praktiska råd på hur du sänker elanvändningen

Som användare av Greenelys smarta app får du även ta del av praktiska råd på hur du med enkla medel kan sänka din elanvändning. Genom att ta del av råden kan du anpassa ditt hem till att bli mer energismart. Något vi alla borde ha intresse av att göra. Inte bara för att det finns pengar att spara men även ur miljöaspekter. Greenely hjälper dig också att analysera dina beteendemönster. Du får både veckovisa och månadsvisa rapporter där du får en bra översikt över hur din förbrukning ser ut. Med denna översikt är det lätt att identifiera mönster som man sedan kan bryta. Det kan handla om att det går onödigt mycket el under vissa timmar på dygnet. Genom att du även kan jämföra din elförbrukning med andra får du än mer motivation att sänka din egen förbrukning. Man får även ett hum om vilken elförbrukning som är normal för ett hushåll som ens eget.

I Greenelys app kan du även ta del av erbjudanden från företag så som Philips och Mitsubishi. Hos dessa företag kan du få rabatterade priser på energismarta elektronikprodukter. Du kan även läsa guider och artiklar och lära dig mer om hur det här med elavtal och elförbrukning fungerar. Du kan även teckna elavtal med Greenely om det visar sig att ditt befintliga avtal är långt ifrån optimalt. Med andra ord har du bra förutsättningar att både bli mer energismart men även få mer pengar över genom att använda dig av Greenelys app.