Så sänker du dina räntekostnader

Du kan sänka dina lånekostnader genom att samla ihop dina lån till ett istället. Det betyder att istället för att betala flera höga räntor så löser banken ut dina lån. De slår sedan samman hela summan  till ett lån med lägre ränta. Genom att få ned dina räntekostnader kan du istället, om utrymme finns, lägga mer pengar på amortering.

Om du har flera mindre lån är risken stor att du har hög ränta på dessa. Är du osäker på hur mycket som går till att betala ränta? Boka ett möte med din bank och säg att du har några lån som du skulle vilja ha hjälp med. Se också över om de kan erbjuda dig en lägre ränta. Ännu bättre är om du har lånen i en annan bank. Det ökar dina chanser eftersom då binder den bank du har vänt dig till lånen till dem istället.

Lendo – hjälper dig att hitta bättre lån med lägre räntekostnad

Om du inte har tid eller tycker att det är jobbigt att vända dig direkt till banken så kan Lendo hjälpa dig med precis samma sak. Då går du bara in på Lendos webbplats och anger vad för lån du har i dag och sen hjälper Lendo dig att byta till mer fördelaktiga lån, med lägre räntekostnader. Lendo är gratis och helt kostnadsfritt.

Lendo är en oberoende tjänst som låter dig bestämma och räkna själv hur mycket pengar du kan spara på att bunta ihop dina lån. Dessutom kan du kontakta Lendo per telefon för att få hjälp med deras tjänster. Dessutom kan du, just nu, låna direkt hos Lendo med upp till 350 000 kronor till en ränta från 4,25 procent, om du är ute efter ett nytt lånealternativ.