view counter

El - Spara pengar

Så kan du spara pengar för din el

Många som hör ordet spara tänker mer eller mindre alltid på ett sparkonto vid första tanken. Spara är så mycket mer och det är därför vi på Allt om Spara hela tiden använder vår portal för att bistå med konsumentinformation vi anser vara passande till våra besökare. Sen elmarknaden avreglerades 1996 har visserligen elpriserna stadigt gått uppåt men det har också öppnat stora möjligheter att skapa en betydligt större konkurrens på marknaden. Företagen kan inte utnyttja någon konkurrerande ställning utan måste helt enkelt börja lyssna på konsumenten. I takt med att allt fler prisjämförelsesidor dyker upp, vissa till och med en inriktning mot endast elpriser, blir det allt svårare att få konsumenterna att välja en viss leverantör av el om priset är alldeles för högt.

Nytta för den enskilde konsumenten

I den här avdelningen har vi samlat en större mängd information om el som vi tror kan vara för nytta till den enskilde konsumenten. Eftersom det föreligger stora sparmöjligheter inom elsektorn så har beslutet också tagits att den här informationen kan vara väldigt viktig att förmedla. Här hittar du bakgrunden till elmarknaden, hur elpriser sätts, vilka krav som finns på de företag som idag levererar el, vad nyckeltalet kilowattimmar innebär och mycket mer. Tanken är att du som konsument skall känna att du får en omfattande bild om hur elhandel idag fungerar. Känner du att det är något som är felaktigt eller som borde läggas till så vill vi att du hör av dig till oss. Allt om Spara är och skall förbli en portal med oberoende information om ekonomi och sparandetips. Det är tillsammans med besökarna som vi uppnår den bästa informationsbanken.

Jämför elbolagens priser

Som sagt är det svårt och krångligt att jämför alla elbolag som finns på marknaden. Att byta elbolag är en av de bästa åtgärderna som man kan göra för att få ned sina elkostnader och med "rätt" avtal kan du spara flera tusen per år. Om du byter elbolag så förbättrar du även konkurrensen på marknaden och sätter mer press på elbolagen som då känner sig tvingade att matcha de bästa priserna på marknade för att behålla sin kunder. Så det är ingen dum idé att fundera på om det finns ett elbolag ute på marknaden som kan ge dig ett bättre elavtal och elpris. För att förenkla denna process så kan du använda tjänsten från Kraftum där du kan, med några enkla klicka, hitta det elbolag som passar dig bästa.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter