view counter

PayEx Spara

PayEx startade sin verksamhet 1972 under varumärket Faktab för att 2006 byt till PayEx. Företaget ägnar sig åt bland annat att tillhandahålla olika typer av betalningslösningar, faktureringstjänster och finansieringstjänster, för att nämna några.

Tre olika sparkonton

PayEx har även lanserat varumärket PayEx Spara som tillhandahåller en rad olika sparkonton till privatpersoner. Sparkontona har de delat in i tre olika grupper de kallar för Frihet, Trygg och Max. Du kan känna dig trygg med sitt sparande hos företaget eftersom alla kontona omfattas av den statliga insättningsgarantin. Du kan öppna flera konton men det maximala beloppet du kan sätta in hos företaget är

Frihet

I gruppen Frihet ingår ett sparkonto med en rörlig ränta och fria insättningar och uttag samt utan några avgifter. Räntan är också beroende på hur mycket pengar du har insatta på ditt konto. Och för aktuella räntor och tröskelvärden så hänvisar vi till företagets webbplats.

Trygg

I Trygg ingår två sparkonton med samma villkor men med bindningstiden 60 dagar eller 90 dagar. Detta innebär en högre ränta än men att pengarna är låsta under perioden. Trots att du låser dina pengar så kommer ränta att vara rörlig och kan ändras under perioden.

Max

Sparkonto som ingår i konceptet Max har en bindningstid på ett eller två år. Och ger ännu högre räntor än både Trygg och Frihet, dock till en rörlig ränta. Att göra uttag från dessa konton ä möjligt under bindningstiden men då tillkommer en avgift. I nuläget är sparkontona Max stängda och kommer att nyanseras med ett liknande koncept som innan-.

Så öppnar du ett konto hos PayEx Spara

Att öppna ett konto hos PayEx Spara kan du göra direkt på eras webbplats. Det enda som krävs av dig är någon form av e-legitimation som exempelvis ett BankID som du kan hämta hos din nuvarande bank. Efter att du har identifierat dig med din e-legitimation så fyller du bara i dina uppgifter och ditt konto är skapat. Insättningar och uttag gör du sedan via bankgiro. Innan du kan göra uttag från ditt konto så kommer företaget att göra säkerhetskontroller av dig som kund vilket kan ta några dagar att genomföra.

Detta krävs för att öppnat ett konto hos PayEx Spara

- Att du är äldre än 18 år
- Har ett svenskt personnummer
- Är folkbokförd i Sverige
- Har ett transaktionskonto i en annan bank (för att kunna göra insättningar och uttag)

Sparräntor PayEx
Sparbank / SparkontoTidInsättn.
garanti
Ränta
PayEx Credit
Framtid- 2 år
2 årJa1,10%
PayEx Credit
Spara Frihet
0 årJa0,35%
PayEx Credit
Framtid- 1 år
1 årJa0,90%
PayEx Credit
Spara Trygg
0.3 årJa0,50%
Bra att veta
Insättningsgaranti Sparformer Övrigt
Täcks av den statliga insättningsgarantin. - Sparkonto

 

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter