Swedbank

Betala, låna, spara och försäkra hos Swedbank

SwedbankSwedbank är som de flesta redan vet en av våra största och mest kända banker. Företaget erbjuder det mesta som finns inom sparande och placering och ger därför kunden en uppsjö av möjligheter att välja på. Banken erbjuder sparkonton i alla dess former helt beroende på vilken typ av sparande du vill genomföra. Sparkapitalkonto, E-sparkonto, investeringssparkonto, världsnaturkonto och ungdomskonto är bara ett par exempel på de olika sorters konton som erbjuds. Olika förutsättningar råder för varje konto och vi rekommenderar dig att välja konto ut efter vilken situation du befinner dig i och hur du vill spara. Du kan binda ditt sparande eller hålla det fritt. Vissa konton har fria uttag medan vissa har begränsningar. Räntenivåerna varierar också mellan de olika alternativen. Ett förslag är även att du jämför ränta, sparränta och andra avgifter som kan tillkomma på de olika sparformerna.

Olika typer av sparande

Hos Swedbank finns massor av möjligheter att spara pengar på. Det spelar ingen roll om du vill spara på lång eller kort sikt. Det finns flertalet intressanta värdepapper som du kan välja bland. Här nedan kan du läsa kort om de olika sorterna som vi anser vara mest intressant. För fler alternativ och rådgivning så vänd dig till Swedbank direkt.

Andra sparbanker och sparinstitut
5.50% - 8.10%
4.50% - 9.50%
0.15% - 0.90%

Aktier

Aktier är ägarandelar i aktiebolag som man handlar på börsen. För att vem som helst ska kunna handla så krävs det att bolaget är registrerat på börsen. Vilken kurs som råder beror på många olika faktorer, men grundar sig i hur företagets resultat ser ut och även den globala ekonomin. Aktier kan ge dig en bra avkastning, men då år du vara beredd att det är till en högre risk.

Strukturerade produkter

Detta är en sparform som går ut på att man sparar på kortare sikt eller på en längre placeringshorisont. Vilken avkastning du får beror på en underliggande marknad t.ex. krediter, valutor eller räntor med mera. Exempelvis finns det något som kallas SPAX, en typ av aktie som går under kategorin aktieobligationer. Det är en strukturerad placering som har kapitalskydd. Mer om det kan du läsa på Swedbanks hemsida.

Ränteplaceringar

Här kan du placera med en lägre risk. Exempel på ränteplaceringar med låg risk är; premieobligationer, privatobligationer och aktuella räntefonder. Det finns även andra obligationer även för privatpersoner, men då brukar lägsta beloppet att placera vara en miljon kronor. Det krävs alltså då en hel del kapital.

Optioner och terminer

Detta alternativ passar dig som skulle vilja öka din avkastning eller minska riskerna med värdepappershandel. Du bör dock förbereda dig på att lägga mycket tid på detta alternativ, då man behöver följa marknaden aktivt. Fördelen är att även en låg insats kan innebära en bra avkastning, men nackdelen är att du riskerar att förlora hela din insats.

Det bästa sparandet för dig

Om du är osäker på vilket sparande som är det bästa för dig så kan du vända till banken som hjälper dig att välja den sparande form som passar just dig. Swedbank har en mängd sparande former som du kan välja mellan som exempelvis fonder, aktier, sparkonto, kapitalförsäkringar samt investeringssparkonto. Vi rekommenderar dig att välja en sparform som du känner dig bekväm med och vet du inte om du vågar satsa eller inte så hör av dig till banken för rådgivning.

Warranter

Här kan du ta del av värdeförändringar i aktier, utan att behöva köpa aktierna själv. Du kan tjäna pengar både vid upp- och nedgångar beroende på vilken slags warrant du köpt. Man kan dela in dem i två kategorier: köp- och säljwarranter. Här kan en låg insats bidra med stora möjligheter, men även risken att förlora hela insatsen.

Aktielån

En aktieägare kan låna ut sina aktier till en bank som sen i sin tur lånar ut aktierna till en låntagare. Långivaren gör detta mot en premie och behåller alla sina rättigheter utom rösträtten. Lånar man aktier så kan man göra en vinst när marknaden går ner genom att låna och sälja aktier för att sedan köpa tillbaka till en lägre kurs.

Certifikat, Bull&Bear

Liknar aktier då det är Swedbanks egna börsnoterade värdepapper du kan köpa och sälja. Rekommenderas för erfarna marknadskännare som villiga att ta en risk för att öka sin avkastning. Bull-certifikaten passar dig som tror på en stigande marknad medan Bear-certifikaten passar dig som tror på det motsatta.

Räntor

För alla lån som du tar kommer det att tillkomma räntor. Vi rekommenderar alltid att man kollar in lånen och jämför ränta med ränta, för att se så att man kommer klara av att betala det. Men också för att man inte ska ta ett lån som inte är särskilt fördelaktigt. Förutom låneränta så kan man även, när man sparar, ta del av en sparränta. Ta del av vad som gäller för just ditt sparande. För gällande räntor se nedan eller på Swedbanks hemsida.

Swedbank lån

Det finns flertalet olika lån som du som privatperson kan ta del av. Det finns Swedbank lån för bostad, bil, båt med mera. Fortsätt läs artikeln och så får du övergripande information om vilka olika typer av lån du kan teckna och vilken av de olika sorterna som kanske skulle passa dig bra. Här intill får du information om Swedbanks låneränta. Kontakta banken för besked om vilken ränta du hamnar på utifrån dina förutsättningar. Ytterligare information hittar du på Swedbanks hemsida.

Andra lånebanker
3.60% - 8.00%
3.95% - 12.95%
3.54% - 18.15%

Bolån

Swedbanks bolån anses vara mycket bra och förmånliga. När man letar nytt boende kan det vara bra att ha ett lånelöfte från banken så du vet hur mycket du får låna. Det kan finnas möjlighet att låna till handpenningen för bostaden, om så önskas. Handpenningslånet är amorteringsfritt och löper på högst sex månader och kan fås på upp till 10 procent av köpeskillingen. Swedbank lånar ut från 100 000 kronor och uppåt till bolån. Swedbank lån till bostad kan belånas upp till 85% av bostadens värde. Räntebindningstiden kan du välja från 3 månader upp till 10 år. Är bolånet på mer än 50% så ska det amorteras. Är belåningsgraden från 71% och högre så ska man amortera minst 2% varje år. Är den däremot mellan 51–70% så kan man tillsammans med Swedbank komma överens om amorteringen, men minst på 1% fram tills man hamnar på 50 procent. Ansök om bolån idag för att se vilken bolåneränta du hade fått på Swedbanks hemsida.

Läs mer om bolån

Billån

Swedbank erbjuder förmånliga billån för såväl nya som begagnade fordon. Du kan välja fritt mellan bilmärken så länge bilhandlaren är auktoriserad. Du kan låna upp till 80% av inköpspriset med bilen som enda säkerhet, resterande 20% erläggs med en kontantinsats eller inbytesbil. Billån är en enkel kredit med rörlig ränta. Du kan extraamortera och lösa lånet när du vill utan några extra avgifter. Lånebeloppet kan lägst vara 30 000 kronor och lånetiden kommer att anpassas efter bildens värdeminskning, oftast mellan två till sju år. Du kan även få ett Swedbank lån om du ska köpa en bil av en privatperson. Men då får du istället ta ett lån utan säkerhet med PrivatlånDirekt. Swedbank tillhandahåller dessutom förmånliga försäkringslösningar genom Swedbank Försäkring. Läs mer på deras hemsida för mer information om billån och aktuella räntor. Där kan du också göra en kalkyl och ansöka om billån.

Läs mer om billån

Privatlån

Det finns även Swedbank lån som privatlån, det erbjuds till deras trogna kunder. Du behöver inte ha en säkerhet och får låna från 50 000 kronor upp till 350 000 kronor till det ändamålet du själv önskar. Du måste dock klara en kreditupplysning. Inga betalningsanmärkningar får finnas och du skall samtidigt ha en regelbunden inkomst. Vill du öka på lånet under tiden som du redan har är det minsta beloppet som är möjligt att göra detta med 10 000 kronor. Återbetalningen skall ske på maximalt 12 år och kan amorteras via rak amortering eller annuitet. Uppläggningsavgiften ligger på 300 kronor. Du kan också välja att samla lån och krediter och Swedbank. Om du har lite små lån på olika ställen kan du istället sätta ihop det till ett privatlån. Du kan samla lån och krediter upp till 350 000 kronor.

Läs mer om privatlån

Byggnadslån

Swedbank erbjuder sina kunder som är intresserade av att renovera eller bygga nytt att ta ett så kallat byggnadslån. För att bankens ska kunna ta beslut om byggnadslånet krävs är att du gör en förhandsvärdering, lämnar eventuella ritningar, uppgifter produktionskostnader och köpe- och entreprenadkontrakt. Det behöver även tecknas en försäkring för bygget. Fastigheten gäller som säkerhet och Swedbank gör löpande kontroller för att se att bygget går som det skall. Lånet går över till ett vanligt bolån i banken när renoveringen eller det nybyggda huset är färdigställt. Lånet kommer att löpa under hela tiden som du tänkt bygga och du kan ta ut pengar när du behöver. Du betalar sen bara ränta på det beloppet som du har utnyttjat. 

Läs mer om byggnadslån

Swedbank Försäkring

En av de största bankerna i Sverige idag är Swedbank. Självklart så finns det olika slags Swedbank försäkring, som du som privatperson kan teckna. Bolaget erbjuder alla banktjänster man kan tänka sig och det mesta finns således att tillgå. Faktum är att Swedbank också erbjuder förmånliga sakförsäkringar till sina kunder genom försäkringsbolaget Tre Kronor.
Här kan du försäkra ditt hem, dina fordon eller ditt fritidshus till mycket förmånliga priser. Försäkrar du både ditt hem och din bil, så får du 15 procent på de försäkringar som du tecknar, som nyckelkund får du upp till 20 procent rabatt. Exempel på Swedbank försäkring som du kan teckna är följande:

försäkringarHemförsäkring

  • Hemförsäkring finns för dig som bor i antingen hyreslägenhet eller bostadsrätt. Denna typ av Swedbank försäkring har ett omfattande skydd med en enkel och smidig skadehantering. Går även att välja till så att man får en omfattande reseförsäkring. Är du kund kan du direkt i internetbanken få ett prisförslag under kategorin Försäkra.

 

försäkringarVillaförsäkring

  • Bor du i villa finns även det en försäkring med omfattande försäkringsskydd. Du kan välja mellan antingen VillahemBAS eller VillahemPLUS, med PLUS så ingår även en omfattande reseförsäkring.

 

försäkringarFritidshusförsäkring

  • Har du ett fritidshus så kan du välja mellan FritidshusBAS eller FritidshusPLUS. Precis som för andra sorters boenden så är det ett omfattande försäkringsskydd. En Swedbank försäkring för fritidshus ger dig ersättning om du skulle råka ut för skadedjur eller hussvamp.

 

försäkringarFordonsförsäkringar

  • Det finns Swedbank försäkring som du kan teckna för bil, båt, husbil, släp, lätt lastbil och husvagn. Vad som gäller för de olika fordonen kan du läsa om på Swedbanks hemsida.

 

försäkringarReseförsäkring

  • Reseförsäkring kan du få i samband med en hemförsäkring eller en villaförsäkring.

 

Köp försäkringar direkt i Internetbanken

Eftersom tillgängligheten är väldigt viktig för Swedbank har man gjort det väldigt enkelt att bli försäkringskund i banken. Du som redan är kund kan logga in på din Internetbank och teckna försäkringar direkt. Vill du istället ha hjälp direkt av en kundsupport går det lika bra att ringa till telefonbanken eller gå in på närmsta bankkontor. Är du redan storkund i banken kan det vara riktigt lönsamt att bli just nyckelkund och därmed få fina rabatter på just dina sakförsäkringar. Försäkringarna gäller endast för Swedbanks kunder och du har möjligheten att välja ett grundskydd i form av paketen BAS eller PLUS med förmånliga självrisker.

Lär dig mer om försäkringar

Swedbank Mastercard

Swedbank erbjuder sina kunder att teckna avtal för ett Mastercard bankkort. Du kan då välja att koppla en kortkredit till kortet, ett kreditkort helt enkelt. Genom att använda dig av det här kortet får du alla dina inköp och betalningar samlade till en räkning varje månad, en så kallad Swedbank kredit. Du kan vid betalningstillfället välja om du vill betala allt på en och samma gång eller om du vill delbetala. Du får alltså alla dina utgifter samlade på en faktura istället för att varje inköp dras på kortet var för sig. Fakturan får du antingen på avi eller via e-faktura. Du kan även välja att dela upp din Swedbank kredit och betala under en längre tid. Varje månad behöver du betala minst 3% av skulden, lägst 150 kronor. För att se aktuell ränta se Swedbank MasterCard på deras hemsida.

Förmåner

- 55 dagars räntefri Swedbank kredit
- Möjlighet att dela upp betalningen eller betala allt på samma gång
- Möjlighet till två betalningsfria månader om året
- Reseförsäkring och Olycksfallsförsäkring ingår om du betalar en resa till mer än 50 procent genom kortet
- Alltid möjlighet att få saldobesked, dygnet runt
Priser
Årsavgift: 195 kronor
Extrakort: 0 kronor
Aviavgift: 0 kronor
Uppläggningsavgift: 0 kronor

Erbjudanden
- Tre månaders gratis prov av kortspärrningstjänsten Assistans.

Swedbank fonder

I Swedbanks fondtorg hittar du både Swedbank fonder utbud samt att du även kan handla och jämföra fonder från andra förvaltare. Här får du en snabb överblick över vilka fonder som du kan spara i och vad för avkastning de kan förväntas generera. Du kan enkelt välja de Swedbank fonder som du är intresserad av att jämföra och bevaka fonderna. Och är du ute efter en specifik typ av fond så kan du enkelt söka och hitta de fonder som du är ute efter. Exempelvis kan du söka efter fonder efter bransch eller om det är en fond för ett regelbundet sparande som du är ute efter. I utbudet av Swedbank fonder så hittar du bland annat aktiefonder, indexfonder, räntefonder, blandfonder, hedgefonder, råvarufonder med flera, som investerar inom olika områden och länder. Du har därmed många alternativ att välja mellan och kan garanterat hitta den typen som passar dig allra bäst.

Lär dig mer om fonder

Swedbank Robur

En av våra mest kända banker har givetvis också ett erbjudande till sina kunder gällande pension och pensionsförvaltning precis som sina konkurrenter. Swedbank har en bra lokal möjlighet som kallas för Swedbank Robur, vilken använder alla de sparbanker som finns kvar ute i landet för att på så vis nå ut lokalt till sina kunder. Här förvaltas alla möjliga olika fonder, inkluderat de pensionsförsäkringar som används. Swedbank Robur är ett dotterbolag och erbjuder alltså olika sparandeformer i fonder. Bolaget ingår i insamlingsdatabasen hos Dinapensioner.se.

Swedbank i mobilen

Swedbank var en av de första bankerna att hänga med i den digitala utvecklingen och även erbjuda Swedbank mobil. Så länge du har en smartphone och en internetuppkoppling så kan du komma åt ditt konto direkt i mobilen. Bland annat har man släppt en Iphone-applikation som erbjuder kunder att logga in och använda sig av vissa funktioner på sin internetbank direkt i mobiltelefonen. Att ha sin bank i mobilen är oerhört smidigt och gör att man aldrig står och inte har några pengar på kortet.

Genom att begränsa betalningsfunktioner och förflyttning av pengar till externa konton har man kunnat erbjuda kunderna några av de funktioner som går att göra via Internet. Flytta pengar mellan konton och se översikten på ekonomin är två av de funktioner som fungerar. De har även lagt till en lite roligare funktion där du kan genom att enbart skaka mobilen få se ditt saldo i appen. Du behöver då inte logga in, utan enbart öppna appen och skaka på mobilen. Smidigt!