view counter

Swedbank

Swedbank är som de flesta redan vet en av våra största och mest kända banker. Företaget erbjuder det mesta som finns inom sparande och placering och ger därför kunden en uppsjö av möjligheter att välja på. Banken erbjuder sparkonton i alla dess former helt beroende på vilken typ av sparande du vill genomföra. Sparkapitalkonto, E-sparkonto, världsnaturkonto och ungdomskonto är bara ett par exempel på de olika kontona som erbjuds. Olika förutsättningar råder för varje konto och vi rekommenderar dig att välja konto ut efter vilken situation du befinner dig i och hur du vill spara. Du kan binda ditt sparande eller hålla det fritt. Vissa konton har fria uttag medan vissa har begränsningar. Räntenivåerna varierar också mellan de olika alternativen.

Olika typer av obligationer

Banken erbjuder också sparande i obligationer och då både premieobligationer där du har chans att vinna pengar skattefritt samt privatobligationer där du får pengar utbetalt antingen löpande eller vid bestämda tidpunkter som baseras på nominella värdet och på den summa du väljer att placera. Swedbank erbjuder också sin aktieindexobligation SPAX som finns i olika utföranden. Det finns både SPAX Europa trygghet, SPAX Asiatiska Tigrar, SPAX Stege och SPAX Råvarustrategi som bygger på olika förutsättningar.

Aktier och kapitalförsäkringar är också en vanlig sparandeform hos företaget. Genom bankmöten hjälper de dig att anpassa ditt sparande helt efter dina förutsättningar.

Slutligen finns också fonder att investera i. Företaget erbjuder sparande i ett stort antal olika fondbolag, både egna och externa.

Räntor

För gällande räntor se nedan eller på Swedbanks hemsida.

Swedbank i mobilen

Swedbank tillhör en av de banker som valt att gå en mer digital väg och erbjuda sina bankkunder en extra funktion om de använder sig av så kallad smart phones. Bland annat har man släppt en Iphone-applikation som erbjuder kunder att logga in och använda sig av vissa funktioner på sin internetbank direkt i mobiltelefonen. Att ha sin bank i mobilen är oerhört smidigt och gör att man aldrig står och inte har några pengar på kortet. Genom att begränsa betalningsfunktioner och förflyttning av pengar till externa konton har man kunnat erbjuda kunderna några av de funktioner som går att göra via Internet. Flytta pengar mellan konton och se översikten på ekonomin är två av de funktioner som fungerar.

Det är bara i ett tidigt stadium och vi lär få se mycket olika funktionsuppgraderingar framöver. Ett mycket intressant koncept och vi lär få höra med om Swedbank i mobilen framöver.


Sparräntor Swedbank
Sparbank / SparkontoTidInsättn.
garanti
Ränta
Swedbank
Skogskonto
1 årJa0,75% 
Swedbank
Fasträntekonto - 5 år
5 årJa0,65% 
Swedbank
Fasträntekonto - 4 år
4 årJa0,46% 
Swedbank
Fasträntekonto - 3 år
3 årJa0,26% 
Swedbank
Fasträntekonto 6 mån
0.6 årJa0,15% 
Swedbank
Fasträntekonto - 2 år
2 årJa0,12% 
Swedbank
Placeringskonto
0 årJa0,40% 
Swedbank
Fasträntekonto - 1 år
1 årJa0,10% 
Swedbank
Fasträntekonto 3 mån
0.3 årJa0,05% 
Swedbank
Ungdomskonto
0 årJa0,00% 
Swedbank
Privatkonto
0 årJa0,00% 
Swedbank
Framtidskonto
0 årJa0,00% 
Swedbank
Företagskonto
0 årJa0,00% 
Bra att veta
Insättningsgaranti Sparformer Övrigt
Täcks av den statliga insättningsgarantin. - Sparkonto
- Fonder
- Aktier
- Obligationer
- Aktieindexobligationer
- Kapitalförsäkringar
- Mest kända banken
- SPAX-konceptet
- Bonusprogram
- Erbjuder lån
- Mobil-app
Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter
view counter