Ikano Bank

ikano bank Ikano Bank är utöver storbankerna en av Sverige främsta banker idag. Banken grundades 1995 av ingen mindre än Ingvar Kamprad. Syftet med grundandet var att man ville ge den större massan ett bra alternativ till de svenska storbankerna. IKANO Bank gjorde snabbt succé och sedan starten har man vid fyra tillfällen blivit utsedda till att ha Sveriges nöjdaste kunder. Detta enligt undersökningar gällande privatlån som gjorts utav SKI som står för Svenskt kvalitetsindex. Idag har IKANO Bank inte mindre än 1000 medarbetare och banken finns i åtta olika länder. IKANO Bank ägs och drivs av Ikano Group som fortfarande är i familjen Kamprads ägo.

Hos IKANO Bank erbjuds alla bankprodukter du kan tänka dig. Här kan du bland annat ansöka om privatlån utan säkerhet, öppna ett sparkonto eller ansöka om ett kreditkort. Man erbjuder även billån och så kallade hopbakslån som kan hjälpa dig att sänka din månadskostnad. Därtill kan du teckna olika försäkringar hos banken för att skydda dig i vardagen. Därtill erbjuder IKANO Bank även bankprodukter och tjänster för företag och då handlar det bland annat om säljstödjande finansiering.

Besök Ikano Bank

Spara pengar hos Ikano Bank

Sparkonto hos IKANO Bank IKANO Bank erbjuder flera olika möjligheter för privatpersoner att spara pengar. Främst har banken riktat in sig på olika former av sparkonton. När du sparar i dessa sparkonton kan du förvänta dig att få riktigt bra sparränta. Kontona hos IKANO Bank har olika villkor och lämpar sig därmed för olika perioder i livet. Alla sparkonton som erbjuds hos IKANO Bank omfattas av den svenska insättningsgarantin. Med anledning av detta kan du känna dig trygg när du sparar hos banken. Detta då garantin kickar in om banken skulle komma på obestånd. Du får då tillbaks upp till 950 000kr av de pengar du har sparade hos banken.

Nedan går vi igenom de olika sparkonton som kunder hos IKANO Bank kan välja mellan. Hos denna bank kan vi garantera att du hittar en sparprodukt som passar för just dig och dina förutsättningar.

Sparkonto

Det första sparkontot som erbjuds hos banken heter rätt och slätt bara Sparkonto. När du sparar pengar i detta konto har du rätt att göra fria uttag och insättningar när du vill. Du tjänar dessutom sparränta från första kronan du sätter in. Räntan är dock lägre än på de andra kontona och ligger i skrivande stund på 0,20% (2019-03-14). Detta sparkonto är helt fritt från avgifter så du betalar inget extra för att ha dina pengar inlånade. Låter detta alternativ som något som skulle passa dig så kan du enkelt öppna ett konto direkt på IKANOs hemsida. Du gör detta med hjälp av ditt BankID och allt sker helt digitalt. Ansökningen sker i steg där du får börja med att identifiera dig. Därefter får du svara på några frågor om ditt sparande samt vad du har för plan med sparandet. Därefter är du redo att sätta in pengar för att påbörja ditt sparande.

Sparkonto Fix

Sparkonto Fix är det sparkonto hos IKANO Bank som ger dig högst sparränta. För närvarande ligger räntan på detta specifika konto på imponerande 1,00%. Detta gäller dock enbart om du binder sparandet i fem år. Kontot lämpar sig främst för dig som vet att du inte kommer att vara i behov av pengarna den närmsta tiden. Sparkonto Fix är nämligen ett bundet räntekonto som innebär att du binder pengarna på ett, två eller fem år. Vilken sparränta du får beror således på hur lång tid du binder dina sparpengar. Sparräntan för dig som enbart binder pengarna i ett år ligger på 0,40%. I och med att det handlar om ett fasträntekonto så vet du alltid vad din avkastning kommer att bli.

Med ett Sparkonto Fix kan du inte göra några uttag eller insättningar. Du sätter istället in ett belopp vid öppnandet av kontot och sedan låter du pengarna arbeta åt dig. Sparkontot öppnar du enkelt genom att besöka IKANO Banks hemsida och därefter identifiera dig och svara på ett par rutinmässiga frågor. Glöm inte att alltid läsa igenom de villkor som gäller för respektive konto innan du gör en ansökan.

Sparkonto Plus

Sparkonto Plus är ett mellanting för dig som vill ha någorlunda hög ränta men inte binda dina pengar helt. Räntan på detta sparkonto är rörlig och ligger just nu på 0,35% för dig som sparar minst 100 000kr. Den rörlig räntan justeras veckovis och du kan hålla koll på räntesatsen löpande genom att logga in på dina sidor. När du sparar i ett Sparkonto Plus från IKANO Bank så har du rätt att göra fyra fria uttag per år. Detta passar dig som inte är helt övertygad om att du inte kommer att ha behov av dina pengar framöver. Dock sker uttagen mot en mindre avgift på 1% av det belopp du tar ut. Du väljer själv om du vill göra regelbundna insättningar till kortet eller om du vill spara mer sporadiskt. Ansökan och öppnande av konto sker direkt på bankens hemsida.

Barnsparkonto

IKANO Bank erbjuder även tre olika typer av sparande till barnen. Det handlar om Barnsparkonto, Barnsparkonto Plus och Barnsparkonto Fix. Räntorna på dessa nischade sparkonton går från 0,20% till 1% beroende på vilket konto du väljer. Dessa konton fungerar precis som ovanstående konton och erbjuder olika villkor beroende på vad som passar dig bäst. Genom att spara pengar till dina barn ger du dessa goda förutsättningar för framtiden. Dina barn kommer bland annat ha möjlighet att köpa en bostad, bil eller göra en annan större investering redan tidigt i livet. Det är inte alla banker som erbjuder specifika sparformer för barn vilket vi ger IKANO Bank tummen upp för.

Påbörja ett sparande hos IKANO Bank

Andra sparinstitut
0.40% - 1.00%
0.50% - 0.50%
0.85% - 0.85%

Låna pengar av IKANO Bank

Hos IKANO Bank har du alltid möjlighet att låna pengar till schyssta villkor. Gemensamt för alla de lån som erbjuds av banken är att IKANO Bank bjuder på uppläggningsavgiften. Detta är mer än vad många andra banker i Sverige gör. Många använder bankens tjänster för att samla sina dyra lån och krediter och istället skaffa ett större lån hos IKANO Bank. Detta gör att kunderna kan sänka sina månadskostnader och få en bättre överblick över sina skulder. Oavsett vad du tänkt låna till så kan du hos denna bank alltid sköta allt som har med ansökningen att göra helt digitalt. Du använder dig av ditt BankID både när du identifierar dig och när du skriver på skuldebrev och låneavtal. När du ansöker om lån via Ikanos hemsida så får du alltid svar direkt på skärmen. Med andra ord är det både säkert och smidigt att låna pengar hos IKANO Bank.

Privatlån utan säkerhet

Ett av de lån som erbjuds av banken är privatlån utan säkerhet. Detta fungerar precis som ett banklån där du kan ansöka om lån och sedan använda pengarna till vad du vill. För närvarande erbjuder IKANO Bank lån från 10 000kr upp till 350 000kr. Du behöver inte lämna någon säkerhet för lånet men du behöver däremot en medsökande om du ansöker om 200 000kr eller mer. Återbetalningstiden på dessa lån ligger på mellan 3-12 år. Du bestämmer själv hur lång löptid du vill ha men lånar du mindre än 50 000kr så kan du maximalt betala av skulden på sex år. Är du osäker på om du kommer att bli beviljad ett banklån eller inte så kan du använda dig av Ikanos låneindikator. Med hjälp av denna indikator uppskattas dina chanser att få ett privatlån beviljat.

Räntan på IKANO Banks privatlån utan säkerhet ligger för närvarande på mellan 3,95% och 12,15% (2019-03-14). Räntan sätts individuellt där man utgår från din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. För att få reda på hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut tar IKANO Bank en kreditupplysning i samband med att du ansöker om lån. Ansökning sker via bankens hemsida där du sköter allt via ditt BankID. För att få låna hos denna bank behöver du vara myndig samt ha en fast årsinkomst på 125 000kr eller mer. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar.

Låneräntor IKANO Bank
Kreditinstitut Ränta Återbet. tid Uppl. avg. Lånebelopp
IKANO Bank 4.15 - 15.94 % 3 - 12 år 0 kr 10000 - 350000 kr Besök
IKANO Banks bolån

Precis som att köpa bil kan vara en stor affär i livet så är ett husköp en ännu större händelse. Vid en så stor affär är man ofta i behov av ett bolån. Ikano bolån är ett tryggt och säkert lån som kommer att ge dig möjlighet att förverkliga dina husdrömmar. Innan du ansöker om lån behöver du dock ett lånelöfte. Lånelöftet kostar inget och du kan ansöka om det direkt på IKANO Banks hemsida. När du har ditt lånelöfte klart och du bestämt vilken fastighet du ska köpa så kan du med fördel ansöka om ett bostadslån hos banken. Vilken boränta du får beror på hur lång tid du binder lånet samt hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut. Du kan alltid se aktuella boräntor direkt på bankens hemsida. På IKANO Banks hemsida så kan du utöver aktuella räntor även få mer information om lånelöftet samt de bolån som erbjuds.

Billån med låg ränta

Hos IKANO Bank erbjuder man även billån till låg ränta. Hos banken kan du låna alltifrån 40 000kr upp till 350 000kr. Precis som med privatlånen gäller det dock att du har en medsökande om du lånar över 200 000kr. Billånen som erbjuds hos IKANO Bank har alltid samma låga ränta och den ligger just nu på 5,15%. Du slipper dessutom uppläggningsavgiften på lånet. När du tar ett billån hos denna populära svenska bank kan du återbetala ditt lån på mellan tre och tolv år. För att få ta ett billån hos IKANO Bank måste bilen du köper vara registrerad i Sverige. Du måste även vara över 20 år gammal samt tjäna minst 125 000kr om året. Banken accepterar inte sökande som har betalningsanmärkningar.

Andra lånebanker
2.95% - 29.95%
0.00% - 0.00%
4.99% - 22.99%

Kreditkort med 0kr i årsavgift

IKANO kort För dig som vill ha lite extra rabatter när du handlar så kan vi rekommendera Ikano kort som är fullproppat med förmåner. Hos IKANO Bank har man en rabattkalender som du finner på bankens hemsida. Varje månad erbjuder man upp till 25% rabatt i utvalda butiksbranscher. Det kan bland annat handla om rabatt hos flygbolag, smyckesbutiker och bygghandlare. Därtill får du alltid 1% drivmedelsrabatt när du använder ditt kreditkort för att tanka. Ikano kort är även kopplad till en reseförsäkring som gäller när du betalar minst 75% av din resa med kortet. I denna reseförsäkring ingår bland annat avbeställningsskydd och självriskskydd. Du får dessutom ersättning om ditt bagage är försenat eller om flyger inte går som planerat. Reseförsäkringen som är kopplat till ditt Ikano kort gäller både dig och din familj.

Ikano kort är ett kreditkort med 0kr i årsavgift vilket gör att det inte kostar dig något att ha kortet. Du erbjuds ett kreditutrymme från 1000kr upp till 60 000kr. Du erbjuds upp till 55 dagars kredit och betalar du din faktura i tid så behöver du inte betala någon ränta. Skulle du däremot vänta med att betala så lägger IKANO Bank på en kreditränta på 13,40%. Räntan påförs enbart det kreditutrymme du utnyttjat. Med Ikano kort kan du delbetala och betalar då enbart en månadsränta som i skrivande stund ligger på 1,12%. Du behöver dock betala minst 5% av din totala skuld vid delbetalning. För att bli beviljad detta kreditkort måste du vara över 18 år och ha en fast inkomst på minst 100 000kr/år. Vidare måste du vara folkbokförd i Sverige och vara fri från betalningsanmärkningar.

Ansök om Ikano kort

Ikano bostad

Utöver IKEA och IKANO Bank så bedriver familjen Kamprad även ett ett bostadsbolag. Detta bostadsbolag går under namnet Ikano Bostad. Ikano Bostad både äger och investerar i bostäder runtom i Sverige. Man är främst verksamma i större städer så som Malmö, Göteborg och Stockholm. Man har flertalet projekt och verksamheten är under ständig utveckling. Bostadsbolaget erbjuder både hyresrätter och bostadsrätter. Man är vidare alltid på jakt efter ny mark där man kan bedriva nybygge.

Ikano Bostad har ett huvudfokus där man utgår ifrån tre grundvärderingar. Dessa är att man ska arbeta tillsammans, att man ska stå för sunt förnuft och enkelhet samt att man ska våga gå sin egen väg. Man tar sitt arbete som fastighetsägare och investerare på största allvar och har med sina grundvärderingar i alla steg i leden. Från nybygge till boende. På bostadsbolagets hemsida kan du läsa mer om vilka bostäder man erbjuder samt vilka byggen som är på gång.