Abuni – Enkel fakturahantering

Abuni logo

Abuni är en ny intressant aktör på den svenska marknaden för ekonomi och ekonomitjänster. Företaget är ett aktiebolag och är registrerat hos Finansinspektionen och har således fått den externa kontroll och godkännande som krävs för att erbjuda finansiella tjänster på den svenska marknaden. Företaget erbjuder tjänster inom faktura och fakturahantering. Här får du som kund får möjligheten att ta emot och betala fakturor vart än du befinner dig. Du behöver inte ens logga in på någon internetbank. Alla svenska företags fakturor är godkända och kan tas emot i systemet och du behöver aldrig sitta och fylla i krångliga OCR-nummer eller annat utan allting betalas och registreras med ett enkelt knapptryck.

Hur fungerar det?

Idén som Abuni har är en vanlig tjänst inom företagsvärlden där företag ofta använder system där fakturor scannas in och samlas digitalt istället för i pappersform. Genom att registrera dig hos Abuni så skapas en egen inloggning till dig som kund där du får en helt egen fakturaadress registrerad. Hit skickas alla fakturor från det att du uppger den nya adressen till dina befintliga och kommande företag som du handlat på faktura hos. Adressen är enkel och ser ut såhär;

Namn Namnsson SE Abuni
123NN
917 87 Dorotea

Fakturorna scannas in 

När fakturorna skickas till den nya adressen så tar Abuni hand om fakturan, scannar in den digitalt och lägger upp den till ditt konto på Abuni.se. På så vis kan du nu se alla dina fakturor i en enkel översikt inne på ditt konto och därmed ha mycket bra kontroll på dem, precis på samma sätt som du har en e-faktura på din Internetbank. Vill du ha fakturan kvar i egen regi så är det enkelt att spara ner dem till datorn i pdf-format. Du kan därefter skriva ut dem om så önskas. All fakturainformation är förregistrerad så du behöver aldrig fylla i några uppgifter eller krångliga OCR-nummer utan allt finns inläst och du betalar fakturan med ett enkelt knapptryck.

Hur går betalningen till?

Betalningarna av fakturorna sker precis som vanligt via Bankgirocentralen och det traditionella banksystemet. Skillnaden blir att det är någon annan som gör det åt dig på din egen order. Du kopplar ditt konto hos Aboni till en autogiro-funktion. Denna gör att ditt konto belastas med fakturan dagen innan förfallodatumet inträder. Det krav som ligger på dig själv är att du minst tre dagar innan förfallodagen går in och godkänner betalningen.

Priser för Abuni

Ingenting är gratis här i världen och Abuni tar också ut en kostnad för att använda tjänsten. För 79 kronor i månaden får du tillgång till alla beskrivna funktioner samt att det också tas ut en avgift om sex kronor per hanterad/skannad faktura. Ett normalhushåll med 10 fakturor i månaden hamnar alltså på en kostnad kring 139 kronor i månaden.

Abuni i telefonen

Tillgängligheten är det viktiga i Abuni. Har du tillgång till en dator kan du nå dina fakturor överallt. Företaget har också släppt en applikation till iPhone vilket gör att tillgängligheten blir än mer än bara vid en dator. Genom några enkla tryck i telefonen kan du snabbt komma in till ditt konto där dina fakturor ligger och betala dem direkt med hjälp av din iPhone. Du har även möjlighet att ändra dina uppgifter och fakturauppgifter direkt i telefonen vilket är oerhört smidigt.

Kontaktuppgifter

Hemsida: www.abuni.se
E-post: support@abuni.se
Telefon: 0771 – 88 78 00