Bigbank

Bigbank Bigbank är en relativt ny bank på den svenska marknaden. Banken grundades i Estland år 1992, men finns nu i flera av de kringliggande länderna – som Finland, Lettland och Sverige. Bigbanks huvudsakliga mål med bankverksamheten är att göra vardagsekonomi enkelt, och på så vis göra det lätt för sina kunder att förbättra sin livssituation.

Bigbank erbjuder sina kunder flera olika produkter och tjänster, både rörande sparande och lån. De är specialiserade på att bevilja privatkunder lån – och de erbjuder mycket konkurrenskraftiga räntor och villkor. Det finns möjlighet att låna upp till 125 000 kronor med valfri återbetalningstid, och det finns även möjlighet att öppna ett sparkonto med fördelaktig ränta.

Besök Bigbank

Bigbank sparbank

Bigbank erbjuder också sparande i fasträntekonton, med en bindningstid på 6 månader upp till 10 år. Sparräntan som kommer med detta Bigbank sparkonto är oftast bättre eller jämförbar med andra sparkonton som också omfattas av insättningsgaranti. Exakta räntor hittar du på Bigbanks hemsida, där du också hittar villkoren för lånen. Där hålls de alltid uppdaterade och du når även kundtjänst som kan svara på de frågor du kan tänkas ha. Som trogen kund erbjuds du dessutom en bonusränta upp till 0,2 bonusenheter om du förlänger ditt sparande – vilket gör sparräntorna svårmatchade för konkurrenterna.

Alla sparkonton som upprättas hos Bigbank omfattas av en insättningsgaranti hos Estlands säkerhetsfond. Denna insättningsgaranti är densamma som Sveriges statliga insättningsgaranti. Garantin skyddar ditt belopp upp till 100 000 euro vid en eventuell konkurs – vilket givetvis är en trygghet för dig som kund.
Öppna ett sparkonto hos Bigbank

sparränta

Att öppna ett eget sparkonto är mycket snabbt och smidigt gjort. Du går helt enkelt in på Bigbanks egna webbplats och klickar dig fram till att öppna konto. Allt du behöver göra efter det är att fylla i dina uppgifter och skicka in dem. För att ditt konto sedan ska öppnas behöver du även skriva under bankens avtal för sparkonton. Detta kan du göra på två sätt. Antingen signerar du det direkt på nätet med hjälp av din e-legitimation, eller genom att helt enkelt skriva på och skicka tillbaks det avtal du får postat till dig.

När du sedan vill göra en insättning till ditt konto gör du helt enkelt en överföring till Bigbank bankgiro där du anger det referensnummer som finns i avtalet. Snabbt och enkelt, så har du ett sparkonto. Med fyra steg har du alltså börjat spara och får ränta från det att beloppet du vill spara kommit in till Bigbank. Du kan välja att spara under 6-120 månader och ju längre tid du sparar, desto bättre blir räntan. Kika in på Bigbank och se själv, så kan du se hur mycket du kan få om du sparar hos dem.

Fastränteplacering

Bigbank erbjuder fastränteplacering till sina kunder. Detta är en mycket smidig lösning för dig som vill att pengarna ska löpa med ränta i lugn och ro, där du får en säker utbetalning efteråt. Du vet hur mycket du kommer få ut och du slipper oroa dig för att räntan går upp och ner. Banken betalar dig då en förutbestämd, fast, ränta för beloppet på ditt konto. Du kan även binda mindre belopp till fastränteplacering, summor från 10 000 kronor och uppåt är möjliga att ha på sparkontot med ränta.

Fastränteplacering är en trygg sparform för dig som kund då du inte behöver hålla dig uppdaterad om hur din placering utvecklar sig. Du behöver inte heller oroa dig över hur räntor och aktievärden förändras. Hos Bigbank är spartiden för fastränteplacering mellan sex månader och 10 år. Uttag av hela eller delar av sparbeloppet kan alltså inte ske innan din spartid är slut. När din spartid sedan går ut kommer hela din sparränta utbetalas som en engångssumma. På Bigbanks hemsida hittar du alltid en aktuell lista över räntan på deras fastränteplacering.

Denna typ av sparkonto, som Bigbank erbjuder, passar dig som vill spara under en bestämd tid. Eftersom du inte kan ta ut eller sätta in mer pengar under sparandets gång, så är det klokt att i förväg veta hur mycket du vill spara. Kanske har du en stor summa pengar som du vill lägga undan – då är detta ett mycket bättre alternativ till att lägga dem på ett vanligt bankkonto utan ränta. Det ger en trygghet i sparandet och du kan enkelt låta dina pengar växa.

Låna pengar hos Bigbank

Bigbank låna erbjuder sina kunder privatlån som kan variera mellan 10 000 och 125 000 kronor. Skulle du vara intresserad av att teckna ett lån ansöker du direkt på bankens hemsida. Dessa kommer sedan att kontakta dig via telefon för att slutföra din låneansökan.
Grundkravet för att du ska få ta ett lån hos Bigbank är att du måste vara minst 20 år fyllda. Utöver detta måste ditt lån också vara återbetalat senast vid 75 års ålder. För att bli beviljad ett lån kan du inte ha mer än 5 betalningsanmärkningar, och alla dessa måste vara minst 6 månader gamla. Du som söker lån måste också ha varit folkbokförd i Sverige i minst tre år, och ha en viss årsinkomst. Bigbank kommer göra en kreditupplysning genom UC och en vanlig kreditprövning när du ansöker, och du får ditt besked direkt.

Du får dina pengar inom ett par dag om ditt lån blir beviljat. Du godkänner utbetalningen med antingen e-legitimation eller genom att skriva på och skicka in skuldebrevet du får hemskickat. Hur lång avbetalning du vill ha på ditt lån är helt upp till dig själv – oavsett lånebelopp. Du kan återbetala från 6 upp till 120 månader, vilket kan ske automatiskt via autogiro. Det blir då lättare att betala tillbaka hela summan, eftersom du slipper tänka på att skicka in betalningen. Du slipper själv komma igåg och det hela sköter sig själv.

På Bigbanks webbsida hittar du en kalkylator. Där kan du snabbt få fram vilken summa du kommer få betala varje månad för ett visst lån. På så vis kan du direkt då en ungefärlig uppskattning på vad din månadskostnad kommer bli, även om detta kan komma att skilja sig från det faktiska erbjudandet du får.

Låna trots betalningsanmärkning

Du som vill låna pengar av Bigbank har möjlighet att göra detta även om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare. Som vi nämnde tidigare så är det möjligt att få lån hos Bigbank med upp till 5 tidigare betalningsanmärkningar. Det är dock krav på att den senaste av dessa måste vara sedan minst 6 månader tillbaks.

Detta innebär att du som kanske inte kan få lån hos någon annan bank ändå kan bli beviljad ett lån hos Bigbank. Så länge de är över 6 månader gamla kan du ansöka om lån och få det beviljat. Förutsatt att resten av kraven uppfylls. Detta ger en stor möjlighet för de som kanske behöver ett lån till en ny bostad eller en bil, men som har någon gammal betalnings- anmärkning. Bigbank har dock överseende med betalningsanmärkningar och tror på att låntagaren kan betala tillbaka ändå.

Nöjd kund garanti

Bigbank är noggranna med att alla deras bankkunder ska vara nöjda med tjänsterna de erbjuder. Därför erbjuder de något som man sällan ser i bankernas värld – en nöjd kund-garanti. Denna garanti innebär att du kan slippa avgifterna om du inte är nöjd med det lån du tagit.

Om du skulle vara missnöjd med någon del av lånet och vill betala tillbaka det, så kan du få lånet avgiftsfritt. Du ska då meddela Bigbank på telefon inom 60 dagar efter att du fått dina pengar på kontot. Efter det har du fem bankdagar på dig att betala tillbaka det belopp du lånat. Alla avgifter, amorteringar och räntor stryks, och du behöver alltså bara betala tillbaka själva summan du lånat. Det enda Bigbank vill att du gör, är att du berättar vad du var missnöjd med, så de kan utvecklas och bli bättre. Mer information hittar du på bankens hemsida.