Danske Bank

Danske Bank Danske Bank är Sveriges femte största bank och därmed en utmanare till det riktigt stora bankerna i landet. Man är en nordisk bank med verksamhet i inte mindre än sexton olika länder världen över. Danske Bank blev främst ett namn i Sverige år 1997 då man förvärvade Östgöta Enskilda Bank. Den sistnämnda banken har anor från 1837 då man var många bönders förstahandsval för banktjänster. Mycket har dock hänt sedan dess och idag riktar Danske Bank in sig på personlig rådgivning, innovativa lösningar och attraktiva bankprodukter. Banken lyder under danska regler och verksamheten i Sverige bedrivs som en filial till det danska moderbolaget. Danske Bank erbjuder banktjänster till både privatpersoner, institutionella organisationer och företag. Banken erbjuder idag alltifrån pensionssparande till försäkringar, bolån och förmögenhetstjänster. Därtill har man ett stort utbud av både spar- och låneprodukter.

Med teknisk styrka och ett intresse för kunden har Danske Bank rönt stor framgång i Sverige. Mycket tack vare den personliga rådgivning man erbjuder där du som kund kan få hjälp med hela din privatekonomi. Bankens rykte fick sig dock en törn år 2018 då Danske Bank misstänktes för att ha varit inblandad i en av historiens värsta penningtvättshärvor. Något som sedermera uppdagades med konsekvensen att bankens aktie störtdök. I samband med detta blev Danske Bank även tvungen att stänga ner all sin verksamhet i Estland. I Sverige bedriver man dock fortfarande bankverksamhet och man har fyra finanscenter och runt trettio kontor runtom i landet.

Besök Danske Bank

Låna pengar hos Danske Bank

låna pengar hos Danske Bank Likt alla de andra storbankerna i Sverige så erbjuder Danske Bank ett stort produktutbud när det kommer till lån. Hos denna bank kan du låna till mycket saker men främst är det sina bolån som man lyfter upp hos Danske Bank. Man erbjuder en av marknadens lägsta bolåneräntor och kan även ge sina kunder rabatter om dessa är medlemmar i något fackförbund. Utöver bolånen så erbjuder man både billån, båtlån och fritidslån. Banken är dig även behjälplig under själva låneprocessen vilket en är en tjänst som inte ska underskattas. På bankens hemsida kan du enkelt hitta information om respektive lån samt följa de olika räntorna som banken erbjuder för närvarande.

Fördelen med att låna hos Danske Bank är att du alltid får besked inom 24 timmar. Därtill har du alltid möjlighet att lösa dina lån utan extra kostnad samt kan välja en avtalstid som passar just dig. Vad vi saknar hos Danske Bank är privatlån utan säkerhet. Till skillnad mot sina konkurrenter så erbjuder Danske Bank inte sådana lån. Behöver du låna men inte har någon säkerhet så hänvisar vi dig till de lånebanker som vi listar här på Alltomspara.se. Vill du däremot låna och har en säkerhet för lånet så kan du med fördel vända dig till Danske Bank. Nedan får du kortfattad information om respektive låneprodukt som i skrivande stund erbjuds av banken.

Bolån

Hos Danske Bank hjälper man dig gärna när det är dags för dig att göra en bostadsaffär. Med banken i ryggen kan du känna dig både trygg samt ha möjlighet att agera snabbt när tillfälle dyker upp. Oavsett om du ska köpa hus, fritidshus eller bostadsrätt så erbjuder Danske Bank dig bolån för detta. Innan du ansöker om ett bolån hos Danske Bank så kan du med fördel själv göra en bolånekalkyl på bankens hemsida. Därefter kan du smidigt ansöka om ett lånelöfte helt digitalt. Du får besked på sju sekunder och får ett lånelöfte som gäller i sex månader. Med ett lånelöfte kan du känna en betydligt större trygghet när du går på visningarna. När du sedan hittar din drömbostad så har du möjlighet att låna upp till 85% av bostadens värde. Du kan välja att binda dina bolån hos Danske Bank i mellan 3 månader och 10 år.

Bolåneräntan du erbjuds sätts individuellt efter din återbetalningsförmåga, totala ekonomi samt din livssituation. När banken gör sin beräkningar så räknar man att du ska kunna klara dig ekonomiskt även om räntan går upp till 7%. Därtill gäller det sedvanliga amorteringskravet och Danske Bank lånar inte ut större belopp än 5,5 gånger din bruttolön. De 15% av bostadens värde som inte täcks av bolånet måste du kunna betala med en egen kontantinsats.

Billån

Danske Bank är även en lämplig bank att låna av om du ska köpa en ny eller begagnad bil. Hos denna bank hittar du enkel och bra finansiering där du kan låna upp till 80% av bilens värde. Resterande summa måste du själv gå in med i form av en kontantinsats. På Danske Banks hemsida kan du själv se vad din månadskostnad skulle bli om du väljer finansiering från Danske Bank. Billånen som erbjuds har en löptid på mellan 1-7 år. Du väljer själv den återbetalningstid som passar din ekonomiska situation bäst. Billånet hos Danske Bank ansöker du om helt digitalt via bankens hemsida. Efter ansökan är gjord kommer du att få ett svar inom 24 timmar.

Blir du beviljad lånet så kommer din nya bil agera säkerhet för lånet. På så sätt kan du komma ner i ränta och således inte behöva betala så mycket varje månad. Räntan på billånet sätts utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Är du ansluten till ett fack har du möjlighet att få rabatt på räntan. Ett lånelöfte hos Danske Bank är giltigt i 90 dagar så du har god tid på dig att hitta den perfekta bilen för dig. Du som ansöker om ett billån hos Danske Bank måste ansöka om ett lån på minst 50 000 kr.

Båtlån

Danske Bank har även specialiserat sig på båtlån där du som privatperson kan låna 100 000 kr och uppåt för att finansiera ditt båtköp. Precis som med Danske Banks övriga lån så får fackmedlemskunder här ränterabatt. För närvarande kan du som är medlem i ett fack som är anslutet till Danske Bank få en ränta på 2,36% (2019-06-07). Båtlånen hos denna bank är flexibla och lätta att hantera. Ingen onödig administration krävs från din sida utan allt sker helt digitalt. Du kan själv göra en beräkning på ditt båtlån för att se hur mycket det kommer att kosta dig varje månad. Därefter kan du ansöka om ett kreditlöfte som gäller i 90 dagar. Svaret på din ansökan får du inom ett dygn och sedan är du redo att inhandla din på. Notera dock att båten måste inhandlas hos en auktoriserad båthandlare för att du ska få låna. Lånet kan utgöra max 80% av båtens värde och resten betalar du kontant vid själva köpet. Avtalstiden ligger på mellan 1-15 år under förutsättning att båten betalas av innan den är 20 år gammal.

Fritidslån

Slutligen så erbjuder Danske Bank även ett så kallat fritidslån. Detta lån passar dig som behöver finansiering för köp av motorcykel, husvagn eller husbil. Fritidslånet kommer i form av avbetalning där ditt fordon står som säkerhet under löptiden. Är du intresserad av att fritidslån så ansöker du om ett kreditlöfte på bankens hemsida. På detta kreditlöfte framgår det hur mycket du får låna och löftet gäller sedan i 90 dagar. Efter du fullföljt ansökan kommer Danske Bank att ge dig svar inom 24 timmar. Du kan sedan köpa ditt önskade fordon av handlaren så sköter Danske Bank betalningen. Notera dock att du själv måste erlägga 20% av fordonets värde som handpenning. Räntan på fritidslånet sätts individuellt och som minst kan du låna 50 000 kr. Mer information om Danske Banks fritidslån finner du på bankens hemsida där du även kan läsa om övriga villkor.

Andra lånebanker
3.84% - 11.95%
3.60% - 6.80%
5.79% - 0.00%

Spara pengar hos Danske Bank

spara pengar hos Danske Bank Danske Bank har även ett gediget utbud när det kommer till sparprodukter. Hos denna bank kan du med fördel spara pengar i olika typer av sparkonton. Man erbjuder även sparande i fonder och andra sedvanliga värdepapper. Men när det gäller de traditionella sparformerna så är det de olika sparkontona som är intressanta hos Danske Bank. För närvarande erbjuder man fyra olika sparkonton där du kan välja det konto som passar din livssituation bäst. Sparkontona lämpar sig för dig som vill spara till ditt barn, bygga upp en buffert eller förvalta ditt befintliga kapital. Hur du än väljer att spara hos Danske Bank så kan det vara en trygghet att veta att dina pengar alltid omfattas av den statliga insättningsgarantin. Notera att räntorna hos Danske Bank ändras löpande varför vi alltid rekommenderar dig att se aktuella räntor på Danske Banks hemsida innan du öppnar ett sparkonto. Nedan beskriver vi de olika sparkontona som erbjuds hos banken i skrivande stund.

Fastränteplacering

Ett av de sparkonton som erbjuds hos Danske Bank är det som går under namnet Fastränteplacering. Detta sparkonto passar dig som kan tänka dig att binda dina sparpengar under en längre period. Du väljer själv hur länge du vill binda pengarna men ju längre bindningstid du väljer desto bättre ränta får du. I skrivande stund är ränteläget väldigt lågt vilket gör att du inte får någon avkastning på kortare bindningstider. Väljer du däremot att binda dina sparpengar under fem år så kan du räkna med en sparränta på 1% (2019-06-07).

Fördelen med en fastränteplacering är att du redan på förhand har kännedom om avkastningen. Detta på grund av att ränta är fast oavsett hur ränteläget i övrigt förändras. På så sätt är det en trygg placering. Dock ska man vara medveten om att ränteläget kan gå upp vilket gör att ett sparkonto med rörlig ränta kan ge en högre avkastning. Du kan enkelt själv öppna ett sparkonto av typen Fastränteplacering på Hembanken hos Danske Bank. Du väljer då vilken bindningstid du vill ha samt hur mycket pengar du ska sätta in. Det lägsta beloppet du har möjlighet att sätta in till detta konto är 10 000 kr. Den ränta du tjänar betalas ut till ditt konto på förfallodagen.

Sparkonto

Danske Bank erbjuder även dig ett traditionellt sparkonto. Fördelen med detta sparkonto är att risken är väldigt låg. Å andra sidan är avkastningen inte särskilt stor heller. Detta beror på att kontot erbjuder dig som kund stor flexibilitet. Med ett vanligt sparkonto har du nämligen möjlighet att göra obegränsat med insättningar och uttag och har ingen fast löptid. I skrivande stund är räntan 0% (2019-06-07) för pengar som sparas på detta sparkonto. Räntan är rörlig och följer ränteläget i stort. För dig som inte vill utsätta dina besparingar för några risker och heller inte har något större intresse av sparprodukter lämpar sig detta sparkonto väl. Du har här möjlighet att både göra stora engångsinsättningar samt spara mindre belopp på en månatlig basis. Räntan som tjänas in på kontot betalas ut i samband med varje årsslut.

Sparkonto XL

Hos Danske Bank återfinns även ett sparkonto vid namn Sparkonto XL. Detta sparkonto passar dig som föredrar rörlig ränta men ändå vill spara långsiktigt. Sparkonto XL har ingen bindningstid och pengarna finns alltid tillgängliga när du behöver dom. Kontot kan enbart hanteras via internetbanken och det är även där du öppnar upp ditt sparkonto. Den stora fördelen med Sparkonto XL är att det är ett konto helt fritt från avgifter. Du kan max sätta in 100 miljoner på kontot och du tjänar ränta från första kronan du sätter in. Den rörliga räntan på Sparkonto XL följer marknadsräntorna. Även om kontot tillåter obegränsade uttag bör du vara medveten om att du får en lägre ränta under de månader då du gör uttag från kontot. Ränteutbetalningen sker årsvis.

Sparkonto Barn

Slutligen kan du även spara till dina barn hos Danske Bank. Banken erbjuder det så kallade Sparkonto Barn som är ett sparkonto med rörlig ränta som är speciellt anpassat för sparande till barn. Detta sparkonto lämpar sig extra bra för månadssparande där du själv sätter in en mindre summa till kontot varje månad. Sparandet gynnas av ränta på ränta effekten vilket kommer göra även de minsta besparingarna stora i slutändan. För att minska administrationen för kontot kan du välja att ha en stående autogiro-överföring till ditt Sparkonto Barn. När ditt barn sedan växt upp kommer hen att få ett gediget sparkapital och en bra start på vuxenlivet. Pengarna på kontot finns tillgängliga under sparandets gång. Således kan du även göra obegränsat med uttag från sparkontot. Dock kommer sparandet varje månad som du gör uttag drabbas av en mindre ränta. Det är enbart du som är förmyndare över barnet i fråga som kan disponera kontot. Själva kontot står dock i barnets namn redan från början. Sparkonto Barn är vare sig kopplat till bindningstider eller avgifter. Kontot har för närvarande en sparränta på 0,20% (2019-06-07).

Andra sparinstitut
0.40% - 1.00%
0.20% - 1.15%

Placeringar och investeringar

aktier och fonder hos Danske Bank Utöver de sedvanliga sparkontona som Danske Bank erbjuder så har kunder även möjlighet att investera i värdepapper. Danske Bank erbjuder både placeringar i fonder och aktier. Därtill har man ett utbud av andra investeringstyper så som emissioner och kapitalskyddade placeringar. Du väljer själv om du vill placera pengarna själv eller om du vill att en av Danske Banks kunniga rådgivare gör detta åt dig. I det senare fallet får du experthjälp där rådgivare placerar dina pengar utifrån en riskprofil som ni gemensamt kommer fram till. Denna riskprofil utgår bland annat från hur stor risk du är beredd att ta, hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut samt vilka förväntningar på avkastning som du har. Man erbjuder även ett tredje alternativ där du själv gör investeringarna men löpande inhämtar råd och tips från Danske Banks investeringsexperter.

När du sparar i aktier och fonder så finns det olika sätt att göra detta på. Hos Danske Bank kan du både spara i ISK-konto, depåförsäkring samt i vanlig depå. Om du är osäker på vad som passar dig bäst hänvisar vi dig till Danske Banks kunniga rådgivare. Hos denna nytänkande bank har du även möjlighet att spara med hjälp av den intelligenta sparroboten June. Med June kan även du utan tidigare kunskap inom ämnet investera som ett proffs! June ger dig personliga rekommendationer av fonder som passar dig och din riskprofil.
Pensionsspara hos Danske Bank

Danske Bank pension Hos Danske Bank finns det flera olika möjligheter för pensionssparande. Nu när avdragsrätten för privat pensionssparande är slopad är det än mer viktigt att hålla koll på sitt långsiktiga sparande. Hos Danske Bank erbjuder man rådgivning som kan leda till att du får ett skräddarsytt pensionssparande och slipper oroa dig för framtiden. Du kan bland annat enkelt öppna ett IPS (Individuellt pensionssparande) som är fritt från försäkringsavgifter. Du sparar minst 150 kr i månaden och kan ta ut dina sparpengar som tidigast när du fyllt 55 år. Utbetalningen beskattas men omplaceringar under sparandets gång är helt befriade från kapitalvinstskatt. Dock betalar du en årlig skatt som grundar sig i det värde som ditt innehav har. Utöver ett IPS kan du hos Danske Bank även pensionsspara via Depåförsäkring och Kapitalspar. Produkter som du kan läsa mer om på Danske Banks hemsida.

När det gäller din premiepension så har du möjlighet att placera den i Danske Banks egna fonder. Bland dessa fonder återfinns bland annat:

✔ Danske Invest Horisont Ränta

✔ Danske Invest Horisont Offensiv

✔ Danske Invest Horisont Balanserad

✔ Danske Invest Horisont Försiktig

När du väljer att spara din premiepension i någon av ovanstående fonder så blir du garanterad en aktiv förvaltning. Du behöver således inte själv lägga någon tid eller tankeverksamhet på sparandet. Du väljer fond utifrån den riskprofil du anser dig själv ha. När det gäller tjänstepensionen så har Danske Bank även bra lösningar för denna. I de fall du som anställd har möjlighet att styra över din tjänstepension så kan du med fördel använda dig av Danske Banks koncept Danica Pension. Oavsett vad för typ av pensionssparande du väljer att ha hos Danske Bank så kommer dina pengar alltid att skyddas via Garantifonden. Detta är den danska versionen av den svenska insättningsgarantin som innebär att du garanteras upp till €100 000 tillbaks om banken går i konkurs.

Danke Banks försäkringar

Försäkringar hos Danske Bank Danske Bank har ett nära samarbete med det kända försäkringsbolaget Moderna Försäkringar. I och med detta samarbete har du möjlighet att teckna försäkringar via Danske Bank. Dessutom kan du få rabatt genom att samla dina försäkringar på ett och samma ställe. Bland de sak- och personförsäkringar som återfinns på Danske Banks hemsida återfinns hemförsäkringar, bilförsäkringar, båtförsäkringar, barnförsäkringar, djurförsäkringar, gravidförsäkringar och personförsäkringar. Tillsammans med Moderna Försäkringar erbjuder man även ett utbud av mindre vanligt förekommande försäkringar. Bland annat kan du hitta bra skydd för både din moped, din släpvagn och din snöskoter. Du tecknar en försäkring via Danske Bank genom att kontakta en av bankens rådgivare. Rabatten du erbjuds hos Danske Bank varierar och beror lite på hur många försäkringar du samlar hos Moderna Försäkringar. Som mest kan du få 20% i avdrag på dina premier när du samlar dina försäkringar här.

Kontokort och betallösningar

När du blir kund hos Danske Bank får du ta del av smarta betallösningar som förenklar din vardagsekonomi. Man har flertalet olika kontopaket där du både får ett bankkonto och ett bank- eller kreditkort. I samtliga kontopaket ingår ett Mastercard Bankkort som tillåter dig göra kontaktlösa betalningar. Detta innebär att du inte behöver slå någon kod på köp under 250 kr. Istället behöver du bara hålla upp kortet mot kortterminalen och köpet genomförs automatiskt. Eftersom kortet är av typen Mastercard så fungerar detta i de flesta uttagsautomater och butiker världen över. Samtliga köp du görs dras direkt från ditt bankkonto. Föredrar du ett kort med kredit så finns det tre olika kreditkort att välja mellan hos Danske Bank. Vilket kort som passar dig bäst beror lite på vad du har för preferenser. Kreditkorten hos Danske Bank går under namnen Mastercard Guld, Mastercard Platinum och Mastercard Direkt. Både kreditutrymme och ränta varierar för de olika korten och därför bör du jämföra korten innan du bestämmer dig för vilket du ska ha.

Danske Bank erbjuder även ett specifikt kreditkort för dig som är ung. Är du mellan 18-27 år och har kontopaketet Danske Silver hos Danske Bank så får du kostnadsfritt ett Mastercard Direkt Ung. Detta kreditkort har en kreditgräns upp till 25 000 kr och du betalar bara ränta på den kredit du nyttjar. Med kortet medföljer även möjligheten till delbetalning och en räntefri period om 45 dagar. När det gäller kontopaketen som erbjuds hos Danske Bank så är dessa: Danske Platinum, Danske Guld och Danske Silver. Man erbjuder även speciella kontopaket inriktade för barn och unga.