Gjensidige Försäkring

Gjensidige Gjensidige är en av de ledande försäkringsbolagen i Norden när det kommer till sakförsäkringar. Försäkringsbolaget är grundat i Norge men har varit närvarande i Sverige sedan 2006. Andra stora marknader för Gjensidige är Baltikum och Norge. I Norge erbjuder man dessutom andra finansprodukter så som banktjänster och pensionslösningar. Som Nordens fjärde största försäkringsbolag för sakförsäkringar har man stor närvaro i sex olika länder och över 4000 medarbetare. Bolaget grundades för 200 år sedan och finns idag noterat på Oslobörsen. Under de 200 år som gått har man bland annat hunnit med att köpa upp Vardia, Gouda och Solid. Gjensidige är skapat av kunder och ägs av kunder genom den så kallade Gjensidigestiftelsen. Detta innebär att du som är kund hos Gjensidige för ta del av den aktieutdelning som stämman varje år beslutar om.

Ledorden för detta försäkringsbolag är tillit och kundengagemang. Detta märks bland annat på den snabba skadereglering som bolaget erbjuder. Därtill erbjuder man mervärde i form av rabatter som man som kund kan få när man samlar sina försäkringar hos Gjensidige. Försäkringsbolaget erbjuder försäkringar för både privatpersoner och företag. Bland de försäkringar som återfinns hos Gjensidige kan vi nämna hemförsäkring, bilförsäkring och gravidförsäkring.
Beräkna pris på försäkringar hos Gjensidige

Beräkna pris hos GjensidigeOavsett vad för typ av försäkring du tänkt att teckna så kan du hos Gjensidige själv räkna ut pris. Detta gör du direkt på försäkringsbolagets hemsida. Bland annat kan du göra en prisberäkning på Gjensidiges bilförsäkring. Detta gör du genom att lämna information om dig och din bil. Det handlar bland annat om uppgifter så som personnummer, registreringsnummer, antal mil och typ av försäkring som du är intresserad av. När beräkningen är gjord kan du själv ta ställning till om du vill teckna försäkringen eller inte. När du använder dig av prisberäkningen på hemsidan kan det även hända att Gjensidige kontaktar dig med ett specifikt erbjudande.

Detsamma gäller Gjensidiges hemförsäkring som du själv kan beräkna pris på direkt på hemsidan. Uppstår det några frågor under tiden du gör själva beräkningen så kan du alltid kontakta kundtjänst som är behjälpliga under ordinarie öppettider. Många av de övriga försäkringarna har fasta priser vilket gör att ingen prisberäkning är möjlig. Däremot har du alltid möjlighet att ansöka om försäkringarna direkt på hemsidan. Där kan du även se vilka mängdrabatter du får om du tecknar mer än en försäkring hos Gjensidige.

Försäkra ditt hem

Försäkringsutbud och rabatt hos Gjensidige

Samlingsrabatt på försäkringarHos Gjensidige hittar du ett stort försäkringsutbud med alla möjliga typer av försäkringar. Fördelen med att samla sina försäkringar hos detta försäkringsbolag är att du får samlingsrabatt. Hos Gjensidige kan du få upp till 15% rabatt på alla dina försäkringar. Det hela styrs av ett rabattsystem där Gjensidiges försäkringar indelas i två grupper. Det handlar om huvudförsäkringar och övriga försäkringar. När det gäller huvudförsäkringarna så är dessa bland annat Hemförsäkring, Bilförsäkring och Sjukvårdsförsäkring. Har du minst två huvudförsäkringar så kan du få 10% i rabatt. Har du tre eller fler huvudförsäkringar hos Gjensidige så får du maximal rabatt vilket alltså är 15%. Detta gäller på samtliga försäkringar du har tecknade hos bolaget. Nedan går vi kortfattat igenom några av de försäkringar som erbjuds hos detta försäkringsbolag.

Fordonsförsäkringar

Gjensidige erbjuder ett stort utbud av fordonsförsäkringar. Mest populär är såklart bilförsäkringen där du kan välja mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. I de två sistnämnda alternativen ingår alltid allriskförsäkring. Gjensidige Försäkring är också den enda svenska samarbetspartnern till Paydrive. Detta innebär att du via Gjensidige kan teckna en bilförsäkring hos Paydrive och enbart betala för de mil du faktiskt kör. Övriga fordonsförsäkringar som återfinns hos Gjensidige är försäkring för motorcykel, ATV, snöskoter, moped samt släp och husvagn. Många av dessa försäkringar har låg självrisk samtidigt som du får ett komplett skydd för ditt fordon.

Hemförsäkringar

Du som är ute efter ett bra skydd för din bostad bör se över Gjensidiges utbud av hemförsäkringar. Här kan du känna dig trygg oavsett hur ditt boende ser ut. Den sedvanliga hemförsäkringen passar främst personer som bor i lägenhet och innehåller ett omfattande grundskydd. Detta oavsett om du äger din bostad eller hyr den. Du får ersättning vid både skador och stöld och får därmed en bra trygghet i vardagen. Du som bor i villa bör istället teckna en villahemförsäkring som ger dig ett starkt grundskydd samtidigt som självrisken är låg. Anser du inte att grundskyddet är nog så finns det möjlighet att teckna tilläggsförsäkringar. Slutligen erbjuder Gjensidige även specifika försäkringar för fritidshus. Därtill har man en dolda felförsäkring som passar både säljare och köpare.

Person- och familjeförsäkringar

Gjensidige erbjuder även bra skydd för dig och din familj. I skrivande stund har man fyra olika privatförsäkringar och dessa är  barn- och ungdom, gravid, sjukdom och olycksfall. När det gäller barn- och ungdomsförsäkringen så ger denna ett omfattande skydd som gäller dygnet runt. Försäkringen gäller ersättning vid sjukdom, olycksfall och sjukhusvistelse. Men ersättning utgår även vid ekonomisk och medicinsk invaliditet. Gjensidiges barn- och ungdomsförsäkring hamnar inte sällan i topp när Konsumenternas Försäkringsbyrå jämför marknadens barnförsäkringar.

Du som väntar barn kan istället skaffa en kostnadsfri gravidförsäkring som ger skydd för både dig och den kommande bebisen. Vill du ha ännu mer trygghet under graviditeten så finns möjligheten att välja till Gravid Plus som fås mot en avgift. En sjukvårdsförsäkring från Gjensidige ger dig ett bra komplement till samhällets vårdskydd. Du får bland annat kortare väntetid, snabbare behandling och kontinuerlig rådgivning. Slutligen kan du alltså även teckna en olycksfallsförsäkring som ger ett bra skydd mot olyckor i vardagen.

Båtförsäkringar

Självklart erbjuder Gjensidige Försäkringar även ett utbud av båtförsäkringar. Här kan du skydda din båt och få ersättning för skador oavsett om dessa sker på land, till sjöss eller under transport. Båtförsäkringen är giltig i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Det spelar ingen roll om du har en segelbåt eller en motorbåt. I grundförsäkringen för båt ingår bland annat ersättning vid brandskada, sjöskada och stöldskada. Du får tillbaks din självrisk vid stöld om din motor eller båt har en godkänd märkning. I gruppen båtförsäkringar ingår även en vattenskoterförsäkring. Denna försäkring gäller både på land och till sjöss i hela Norden. Du får bland annat ersättning vid skada under uppläggning och transport. Därtill utgår ersättning vid både brand och stöld.

Reseförsäkringar

Hos Gjensidige hittar du även en rad olika reseförsäkringar. Dessa erbjuder man via samarbetspartnern Gouda. Det finns flera olika reseförsäkringar att välja mellan så som ungdomsreseförsäkring, avbeställningsskydd, seniorreseförsäkring samt en specifik försäkring för dig som ska studera utomlands. Gemensamt för samtliga försäkringar är att dessa är prisvärda men ändå ger ett omfattande skydd. Detta oavsett om du reser i tjänsten eller som privatperson. På Gjensidiges hemsida kan du se en komplett översikt över alla de reseförsäkringar man erbjuder.

Djurförsäkringar

Det finns även möjlighet att ge dina fyrbenta vänner ett bra skydd hos Gjensidige. Hos detta försäkringsbolag hittar du försäkringar för både hund, katt och smådjur. Djurförsäkringarna erbjuds i samarbete med Sveland Djurförsäkring. Du kan själv utforma din djurförsäkring och välja om dessa ska innefatta både rehabilitering och veterinärkostnader. Försäkringen gäller oavsett vart i världen du och dina fyrbenta vänner befinner er.

Bra och prisvärda försäkringar

Kontakta Gjensidige Försäkringar

Gjensidige kundservice Vill du se en sammanställning över dina försäkringar hos Gjensidige så kan du med fördel logga in på dina sidor. Där finner du även försäkringsbrev och andra dokument som hör dina försäkringar till. På försäkringsbolagets hemsida kan du även direkt anmäla skada och således få en snabbare skadereglering. Behöver du kontakta Gjensidige så är kundtjänsten öppen måndag till fredag mellan 8:30 och 17:00. Skadeanmälan via telefon kan dock enbart göras fram till 15:00 varje dag. Du når Gjensidiges kundservice på telefonnummer 0771- 326 326. Om du tycker det är enklare att maila in till kundservice så gör du detta på info@gjensidige.se. Gäller ditt ärende en skada så ska du istället skicka mailet till skador@gjensidige.se. För dig som vill besöka ett av Gjensidiges försäkringskontor så finns dessa i Stockholm, Malmö och Luleå.