Solid Försäkringar

Solid FörsäkringarSolid Försäkringar är ett försäkringsbolag som ingår i Resurskoncernen som även inkluderar Resurs Bank. Försäkringsbolaget har huvudkontor i Helsingborg och grundades så sent som 1993. Solid Försäkringar har valt att rikta in sig på specifika försäkringsområden och skiljer sig därmed en del mot de traditionella bolagen. Gemensamt för samtliga försäkringar är dock att de är både enkla att första sig på och enkla att teckna. Man har bland annat ett koncept som kallas ”Ovanligt Okrångliga Försäkringar” vilket säger det mesta om hur bolaget arbetar. Självfallet står Solid Försäkringar under Finansinspektionens tillsyn och man har de licenser som krävs för verksamheten.

Vad som gjort Solid Försäkringar till ett känt försäkringsbolag är dess produktförsäkringar. Det handlar om försäkringar som kunder kan teckna för olika produkter som köps. Solid Försäkringar har inte mindre än 5500 partners som alla verkar inom detaljhandeln. Med andra ord är det inte helt osannolikt att du till exempel har en klocka eller ett smycke som är försäkrat hos detta bolag. Bolaget har över tre miljoner kunder och arbetar förutom i Sverige även i övriga Norden och Europa.

Webbshop med försäkringar

Webbshop med försäkringarHos Solid Försäkringar kan du i lugn och ro själv välja vilka försäkringar du är i behov av. Därefter kan du enkelt teckna dessa försäkringar helt digitalt. Solid Försäkringar har nämligen en webbshop där du både smidigt och säkert kan köpa försäkringar av alla de slag. Självklart skyddas all information genom SSL vilket gör att dina betalningsuppgifter och transaktioner är i säkra händer under hela processen. För att köpa en försäkring digitalt behöver du först bara gå till den sida som avhandlar den specifika försäkringen. Därefter klickar du på knappen för ”Räkna och teckna försäkring”. Du kommer då att få tillgång till ett formulär som du kan fylla i helt i din egen takt. När formuläret är komplett kan du använda beräkningsfunktionen för att få ditt pris. Du kan sedan själv justera uppgifter för att få en förändrad prisbild som bättre passar dina förväntningar.

När du känner dig nöjd med den försäkring och det pris som Solid tagit fram åt dig så kan du lägga denna i kassan. Om du inte har behov av andra försäkringar kan du istället välja Köp direkt. Du kommer då till kassan där du får ange dina personuppgifter innan du godkänner villkoren. Därefter är det bara för dig att betala försäkringen via kort eller konto. När Solid fått in din betalning börjar försäkringen gälla. Försäkringspapperna skickas till din email eller hem till din postadress.

Teckna en försäkring som ger dig bra skydd

Utbud hos Solid Försäkringar

Försäkringar hos SolidSolid Försäkringar är ett nischat försäkringsbolag vilket gör att utbudet ser lite annorlunda ut. Åtminstone om man jämför med större försäkringsbolag så som Folksam, If och ICA Försäkring. Detta hindrar dig dock inte från att hitta användbara försäkringar som ger dig stor trygghet i vardagen. Man har bland annat både olycksfallsförsäkring och reseförsäkring att erbjuda i sitt utbud. Har du köpt en produkt som ligger dig varmt om hjärtat så är det oftast enklast att försäkra denna direkt i butik. Solid Försäkringar samarbetar med en rad kända butikskedjor och du kan genom butiken få rätt skydd för din produkt. Däremot kan du med fördel teckna den populära vägassistansförsäkringen direkt i Solid Försäkringars webbshop.

Vägassistansförsäkring

För många är Solids Vägassistans det självklara valet på vägen. Denna försäkring ger dig bra skydd när det uppstår problem under färd med ditt fordon. Solid Försäkring samarbetar med SOS International vilket gör att du kan få snabb hjälp oavsett var du befinner dig. Försäkringen gäller dygnet runt i hela Europa förutom i Ryssland och Ukraina. Med ett enkelt telefonsamtal slipper du bli stående vid exempelvis motorhaveri eller punktering. Försäkringen kan tecknas för både bil, husvagn och MC och du behöver aldrig betala någon självrisk om något oförutsett inträffar. Utöver punktering och motorhaveri täcker försäkringen även tekniska fel, låsöppning, elproblem och urladdat batteri. Du får med vägassistansförsäkringen hjälp med både bärgning, hotell och hyrbil.

Reseförsäkring

Hos Solid Försäkring kan du med fördel även teckna en försäkring om du ska ut och resa. Ett visst skydd ingår alltid i hemförsäkringen men detta täcker långt ifrån alla situationer som kan uppstå när man är ute och reser. Hos Solid Försäkringar hittar du istället reseförsäkringar och avbeställningsskydd som gör att du kan känna dig helt trygg när du är på resande fot. Man erbjuder bland annat Reseförsäkring Plus som stärker det skydd du har i din hemförsäkring. Du får exempelvis ersättning vid förlorade semesterdagar samt en ny resa om du på grund av sjukdom skulle vara sängliggande mer än halva din resa. Därtill ger Solid dig hjälp om du skulle tappa bort ditt pass. Ingen självrisk utgår. Du som reser mycket kan istället teckna Årsreseförsäkring som ger dig ett ännu mer omfattande skydd. Därtill finns det även möjlighet att teckna Bilsemesterförsäkring och Avbeställningsskydd Helår.

Inkomstförsäkring

Går du och oroar dig för att bli av med jobbet så kan du enkelt säkra din inkomst med Solid Försäkring. Försäkringsbolaget erbjuder två olika inkomstförsäkringar som innebär att du behåller 80% av lönen om du förlorar jobbet. Detta oavsett om du tjänar över A-kassans ersättningstak eller inte. De två inkomstförsäkringar som erbjuds är Inkomstförsäkring Komplement och Inkomstförsäkring Privat. Den förstnämnda passar dig som har en månadslön på 25 000kr eller mer samt redan har en inkomstförsäkring. Inkomstförsäkring Privat lämpar sig istället för dig som inte har någon annan inkomstförsäkring och som tjänar minst 22 500kr i månaden.

Personförsäkring

Solid Försäkring erbjuder personförsäkringar i form av olycksfallsförsäkringar. Dessa försäkringar ger dig ett ekonomiskt skydd om en olycka skulle inträffa. Detta oavsett när och var denna olycka sker. Med andra ord ger det ett bra skydd på fritiden då man inte är försäkrad via arbetsgivare och skola. Solids olycksfallsförsäkring har sex olika ersättningsområden och ger dig bland annat ersättning om du hamnar på sjukhus. Du kan därtill få upp till en miljon kronor vid medicinsk invaliditet och 5000kr om du skulle bryta något ben i kroppen. Ersättning utgår därtill även vid tandskada. För att teckna en olycksfallsförsäkring hos detta försäkringsbolag krävs ingen hälsodeklaration. Försäkringen finns som vuxenförsäkring och som barnförsäkring.

Cykelförsäkring

Solid Försäkring är störst i Sverige på just cyklar. Man har många samarbetspartners och när du inhandlar en cykel från en av dessa så ingår det en försäkring från Solid i tre månader. Denna behöver du alltså inte betala för men du måste förlänga den efter att gratisperioden har upphört om du vill fortsätta få skydd. I erbjudandet om förlängning får du även uppgifter om vad priset blir om du antar erbjudandet. Med Solids cykelförsäkring betalar du aldrig någon självrisk. Det ingår dessutom stöldskyddsregistrering så din cykel kommer att vara enkel att hitta när polisen söker i registret. Genom att ha en cykelförsäkring från Solid har du alltid möjlighet att köpa en likvärdig modell om din egen cykel blir stulen eller förstörs.

Specialförsäkring

Solid Försäkring erbjuder även ett par specialförsäkringar. Dessa kan komma väl till pass om man exempelvis ska ta sig an något speciellt. Genom att teckna en specialförsäkring hos Solid är du skyddad mot det mesta som kan hända under ett specifikt tillfälle. Man har dels en eventförsäkring som täcker alla event under ett år. Tecknar du denna försäkring så får du pengarna tillbaks om du inte kan gå på det planerade eventet. Du får dessutom ersättning för transport dit och för bokad hotellövernattning. Försäkringen gäller i Norden och kostar 199kr per år. Man erbjuder även en tävlingsförsäkring som täcker alla tävlingar som sker under året. Har du anmält dig till en tävling men drabbas av skada, sjukdom eller stöld av utrustning så täcker försäkringen de mesta kostnaderna. Du får exempelvis ersättning för sjukvård och anmälningsavgift som du betalt. Försäkringen gäller svenska tävlingar och motionsarrangemang och kostar 129kr per år.

ID-skydd Plus

Slutligen så erbjuder Solid Försäkring även ett ID-skydd som går under namnet ID-skydd Plus. Den här försäkringen kommer väl till pass för dig som utsetts för identitetsstöld. Försäkringen gäller både dig och din familj och genom ett enda samtal tar Solid hand om hela processen. I skyddet ingår bland annat en spärrtjänst som innebär att alla dina förlorade värdehandlingar kan spärras genom ett enda samtal. Du får även Min Upplysning som gör att du blir meddelad varje gång någon gör en kreditupplysning på dig via Bisnode. Vidare får du ersättning för juridisk hjälp som kan komma att behövas. Du får även en nyckelbricka som du kan sätta på din nyckelknippa.

Försäkringar som tål att jämföras

Kontakta Solid Försäkringar

Kontaktuppgifter Solid Försäkringar Behöver du göra en skadeanmälan till Solid Försäkring så har du möjlighet att göra detta helt digitalt. Du använder då Solids tjänst ”Skadeanmälan online” där du själv fyller i alla uppgifter. Se bara till att granska dessa innan du skickar in din anmälan. Annars är risken att du måste komplettera ditt ärende vilket gör att det dröjer ännu längre innan du får din ersättning. Det finns även möjlighet att göra en skadeanmälan genom att kontakta Solid Försäkring. Du når Solid Försäkringar på telefonnummer 0771- 113 113. Du kan även maila in din skadeanmälan på skada@solidab.se. Gäller anmälan din reseförsäkring så mailar du istället reseskador@solidab.se. Kundtjänsten hos Solid Försäkring har öppet vardagar mellan 8:00 och 18:00.

Du får tillgång till all information gällande dina försäkringar genom att logga in på Mina sidor på Solids hemsida. Du loggar in genom att uppge ditt personnummer och ditt lösenord. Behöver du hjälp med vägassistans så ringer du Solid Vägassistans på 0771- 10 34 00.