Resurs Bank

Resurs Bank Resurs Bank är en av Sveriges snabbast växande banker. Bankens ägarbolag Resurs Holding finns representerat på Nasdaq Stockholm vilket innebär att du har möjlighet att köpa aktier i banken. Resurs grundades 1977 och erbjöd initialt enbart finansieringslösningar för den svenska detaljhandeln. Det var först under 2001 som man fick sitt banktillstånd och sedan dess har man bedrivit bankverksamhet i Resurs Bank. Tillståndet är utgivit av Finansinspektionen som även utför tillsyn av banken. Idag har Resurskoncernen över 5,7 miljoner kunder och man erbjuder alltifrån privatlån, försäkringar, kreditkort och delbetalning.

Resurs Bank har sin bas i Helsingborg och man har drygt 700 anställda runtom i Norden. Man engagerar sig i samhället genom att vara ansluten till Global Compact. Vidare stöttar man organisationer och aktiviteter genom alltifrån sponsring till olika initiativ för startup bolag. Med andra ord är Resurs Bank en bank i tiden och man var dessutom den första aktör i Sverige att erbjuda räntefri kredit vid köp.

Besök Resurs Bank

Låna upp till 400 000kr hos Resurs Bank

Letar du alternativ till storbankerna så är Resurs Bank en intressant kandidat. Hos denna nischade bank kan du låna upp till 400 000kr helt utan säkerhet. Räntan på lånen sätts individuellt efter en bedömning av din kreditvärdighet. När denna recension skrivs erbjuder Resurs Bank en rörlig ränta på mellan 4,21-19,14% (2020-03-13). Återbetalningstid på privatlånet bestämmer du själv och du kan välja att betala av på lånet under så lång tid som 15 år. Du får inte reda på vilken ränta du får förrän du har gjort en låneansökan hos banken. Däremot kan du direkt på Resurs Banks hemsida använda dig av en lånekalkylator där du kan räkna ut hur stor din ungefärliga månadskostnad blir.

En låneansökan hos Resurs Bank sker helt digitalt och du förbinder dig inte till någonting. Man arbetar dessutom med snabb utbetalning vilket innebär att pengarna kommer in på ditt konto inom tre dagar efter det att du signerat lånehandlingarna. För att följa seden om god kreditgivning hämtar man alltid en kreditupplysning från UC innan ett lån beviljas. Till lånet kan du teckna en betalförsäkring som innebär att lånet är skyddat om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös. Resurs Bank kommer då att stå för månadskostnaden på lånet i upp till tolv månader.

Låneräntor Resurs Bank
Kreditinstitut Ränta Återbet. tid Uppl. avg. Lånebelopp
Resurs Bank 4.21 - 15.15 % 1 - 15 år 399 kr 10000 - 500000 kr Besök

Så gör du din låneansökan hos Resurs Bank

För att få ansöka om lån hos Resurs Bank måste du ha fyllt 20 år. Du måste även ha en fast inkomst som är på minst 100 000kr om året. Resurs Bank accepterar inte betalningsanmärkningar och man godkänner heller inte lån till långtidssjukskrivna. Uppfyller du dessa krav så kan du besöka Resurs Bank online för att skicka in en digital låneansökan. Du väljer lånebelopp och önskad återbetalningstid och kommer du att få se exempel på hur din månadskostnad kan komma att se ut. Därefter kan du verifiera dig med ditt BankID för att gå vidare med din ansökan. Efter verifiering får du fylla i uppgifter om dig själv, din ekonomiska situation samt om ditt boende. När detta är gjort kommer Resurs Bank att ta en kreditupplysning på dig.

Om allt ser bra ut kommer du att få ett låneerbjudande där du bland annat kan se hur din ränta ser ut. Om du accepterar räntan och de villkor som är knutna till lånet så kan du acceptera och signera lånehandlingar. Därefter kommer du att få in lånepengarna på ditt konto inom 1-3 dagar. Du kan även välja att samla dina befintliga krediter och lån hos Resurs Bank. Om du ämnar att göra detta så anger du detta i din ansökan. Genom att samla dina lån hos denna bank kan då få ner både ränta och avgifter.

Supreme Card från Resurs Bank

Resurs Bank erbjuder även sina kunder kreditkort. Det handlar om ett kreditkort vid namn Supreme Card och som blivit väldigt populärt bland allmänheten. Detta är kanske inte så konstigt då kunder med Supreme Card tjänar bonuspoäng på alla sina inköp. Dessutom erbjuder Resurs Bank upp till 60 dagars räntefri kredit. Med andra ord betalar du ingen ränta på den kredit du nyttjar om du betalar tillbaks pengarna inom 60 dagar. Med kortet får du även koll på dina inköp då du får sms-kvitton när du handlar för större summor med kortet. Med ett Supreme Card kan du även glädja dig åt gratis reseförsäkring om du betalar 75% av din resa med kortet. Denna reseförsäkring gäller både dig och dina familjemedlemmar. För närvarande erbjuder Resurs Bank tre olika kreditkort:

Supreme Card Gold
✔ Supreme Card World
Supreme Card Woman

När du ansöker om ett Supreme Card från Resurs Bank så väljer du själv önskat kreditutrymme. Försök att inte ansöka om en större kredit än du vet att du kan hantera. Det är lätt att man börjar handla över sina tillgångar när man har ett kreditkort. Du bör också vara medveten att kreditkortet utöver ränta även är kopplat till årsavgifter och administrationsavgifter.

Sparkonto med insättningsgaranti

Resurs Bank erbjuder även möjligheter för dig som vill spara pengar. Som kund i banken kan du öppna ett sparkonto som omfattas av den statliga insättningsgarantin. Du har alltså rätt att få upp till 950 000kr av dina pengar tillbaks om banken skulle gå i konkurs. Med ett sparkonto hos Resurs Bank får du göra obegränsat med uttag utan någon extra kostnad. Du kan således när som helst ta ut dina sparpengar om du skulle behöva detta. Genom en autogiroanmälan kan du påbörja ett månadssparande för att bygga upp en bra buffert som kan komma väl till pass senare i livet. Du kan även välja att spara till dina barn eller barnbarn hos Resurs Bank.

Räntan på sparkonton hos Resurs Bank ligger för närvarande på 0,60% (2019-02-28). Du tjänar sparränta från den första kronan du sätter in på kontot. Med tanke på att räntan är högre än den du erbjuds hos storbankerna är Resurs Bank en lämplig kandidat för dig som vill att dina pengar ska växa medan du gör roligare saker!