Approva

Approva Approva är ett finansbolag som erbjuder mindre företagslån för dig som har ett aktiebolag, en enskild firma eller ett kommanditbolag. Vidare erbjuder man även möjligheter för privatpersoner att låna pengar. Målet med verksamheten är att bli ett framtidsbolag som genomsyras av innovation och kreativitet i en annars väldigt traditionell bransch. Approva skiljer sig en hel del från andra bolag som erbjuder företagslån. Här arbetar man exempelvis med individuell prissättning och utbetalningar som sker direkt. Däremot har du som företagare inte möjlighet att låna högre belopp än 100 000kr vilket vi på Allt om Spara tycker är lite lågt. Till skillnad mot andra långivare vänder man sig även till privatpersoner som har möjlighet att låna lika mycket.

Grundare av Approva är entreprenörerna Tim Bal och Jonathan Söderblom. Den förstnämnde har stor erfarenhet av branschen och har även tidigare hjälpt nystartade företag med finansiering. Approva AB är ett svenskt aktiebolag vars verksamhet går ut på att bedriva utlåningsverksamhet främst till små- och medelstora företag. Vi hade gärna sett att man beskrev företaget lite bättre på Approvas hemsida. Man nämner exempelvis inte huruvida man har tillstånd från Finansinspektionen eller ej.

Besök Approva

Approva betalar ut företagslån direkt

Företagslån hos ApprovaHar du ett företag som är i behov av snabb likviditet så går det bra att vända sig till det svenska bolaget Approva. Både företag och privatpersoner kan här låna alltifrån 30 000kr upp till 100 000kr. Man arbetar med individuellt prissättning vilket innebär att räntan och de villkor du erbjuds utgår ifrån din och ditt företags kreditvärdighet. Månadsavgiften är fast vilket gör att du alltid betalar samma summa varje månad. På så sätt är det enkelt att hålla koll på kostnader och avgifter. I skrivande stund ligger kostnaden för företagslån hos Approva från 2% och uppåt (2019-04-04). Notera att det tillkommer avgifter om du inte betalar din faktura i tid. I detta fall tillkommer en påminnelseavgift på 60kr samt en förseningsavgift på 250kr. I övrigt ingår samtliga kostnader i den månadsränta eller månadskostnad som du betalar.

Om du lånat hos Approva och av någon anledning kan återbetala ditt lån i förtid så går detta bra. Kontakta då bara Approvas kundtjänst via mail så hjälper de dig med hur du går tillväga. När det gäller fördelarna med att låna hos Approva handlar det främst om att allt går väldigt snabbt. Besluten fattas inom kort tid och när du väl blivit godkänd som låntagare så sker utbetalningen direkt. Således behöver du och ditt företag aldrig vänta längre på pengarna.

Approva erbjuder företagslån med individuell prissättning. Du som företagare kan låna upp till 100 000kr och får dina pengar utbetalda direkt.

Enkel ansökan med hjälp av BankID

Enkel ansökan med BankIDHos Approva ansöker du om företagslån helt digitalt via bolagets hemsida. Detta möjliggörs med hjälp av mobilt BankID som utgör själva identifieringsmetoden i ansökan. Du slipper därmed allt onödigt och tidskrävande pappersarbete. I samband med din låneansökan kommer Approva inhämta en kreditupplysning om dig och ditt företag. Detta är en del av själva kreditbedömningen där man avgör om du och ditt bolag är en lämplig kund eller inte. Kreditupplysningen tillsammans med uppgifter om ditt företag ligger även till grunden för hur hög eller låg ränta du får på lånet.

För att ansöka om ett företagslån hos Approva gör du en enkel ansökan direkt på företagets hemsida. Där inleder du ansökan genom att dra reglagen för hur mycket du vill låna samt hur lång löptid du vill ha på företagslånet. Du kan välja att avbetala lånet under mellan 2 till 36 månader. När du ställt reglagen rätt får du upp en månadskostnad för ditt lån. Notera att denna kostnad utgår från en exempelränta på 2%. Kostnaden behöver med andra ord inte representera den kostnad du kommer att få. Ansökningsprocessen fortsätter med att du får ange personnummer och organisationsnummer. Approva behöver även få in ditt telefonnummer och mailadress. Därefter går du vidare med din låneansökan genom att identifiera dig med ditt mobila BankID. Du får sedan komplettera med uppgifter innan Approva gör en kreditbedömning och sedan beviljar eller nekar lånet.

Grundkrav för att få låna hos Approva

Både privatpersoner och företag är välkomna att ansöka om ett lån upp till 100 000kr hos Approva. Bolaget har dock några grundkrav som gäller samtliga låntagare. Om du lånar åt ditt företag måste detta vara ett svenskregistrerat bolag. Det spelar dock ingen roll om du har en enskild firma, ett handelsbolag eller ett aktiebolag. Du som ägare måste vara folkbokförd i Sverige och ditt företag ska vara ekonomisk stabilt. Exempelvis godkänns inga lån om det finns skulder hos Kronofogden. Vidare måste ditt bolag inneha F-skattesedel och för att ansöka måste du också ha ett BankID. Detta då det är den metod som används för att signera avtalen digitalt. Slutligen måste du och ditt bolag klara en sedvanlig kreditbedömning som bland annat består i att en kreditupplysning tas.

De lån som Approva erbjuder är lån utan säkerhet. Däremot krävs det en borgensman för att få ta ett lån hos Approva. Är du osäker på hur det fungerar med borgensmän så kan du läsa mer om att gå i borgen här. Vi rekommenderar dig att läsa på lite innan du tar ett beslut om att vara borgensman för ditt företagslån.

Kontakta Approva

Kontakta Approva Om du har några frågor eller funderingar kring Approvas tjänst så kan du gå igenom företagets FAQ. I denna avdelning finner du svar på de frågor som bolaget oftast får in från sina blivande kunder. Här kan du bland annat läsa om vad som krävs för att låna, vilka räntor och avgifter som tillkommer samt vad som händer om du har svårigheter att betala dina faktura. Du kan även kontakta Approvas kundservice genom att fylla i ett formulär på sajten. Gör du detta så kommer du få svar från Approva till din email. Bolagets kundservice har öppet varje helgfri vardag mellan 9:00 och 17:00. Du kan självklart även maila in till Approva och detta gör du då till info@approva.se.