Credit Service

Credit Service var ett företag som hjälpte privatpersoner att jämföra olika lån. Man var en pionjär när det kom till låneförmedling som numera blivit en betydligt större marknad än när Credit Service fanns. Hos Credit Service kunde människor jämföra olika lån och räntor via listor över låneinstitut och banker. På så sätt slapp man betala mer än nödvändigt utan kunde istället direkt välja det lån med förmånligast villkor. Som sökande hos Credit Service band man aldrig upp sig till något. Däremot togs en kreditupplysning för att bankerna skulle kunna se kundens förutsättningar innan ett lån erbjöds. Men många ansåg att en kreditupplysning var bättre än att flera olika banker skulle hämta flera olika upplysningar.

För att få jämföra och ansöka om lån via Credit Service var man tvungen att vara myndig och man fick inte ha några betalningsanmärkningar. Därtill krävdes en månadsinkomst på över 10 000kr. Lånen som erbjöds via de banker som var anslutna till Credit Service var på mellan 5000kr och 350 000kr. Personer som ansökte om ett lån via bolaget fick ett års så kallad nyckelservice. Liknande låneförmedlare som huserar på marknaden idag är Lendo och Zmarta.

Andra låneförmedlare
2.95% - 25.95%
2.95% - 29.95%
0.00% - 0.00%

Credit Service blev uppköpt av Insplanet

Credit Service uppköpt av InsplanetOm du inte hört talas om Credit Service eller tyckt att det blivit oroväckande tyst om bolaget så är detta inte så konstigt. Credit Service blev nämligen uppköpt av Insplanet redan 2009. Med andra ord är det inte längre möjligt att jämföra eller ansöka om lån via Credit Service. Bolagets hemsida är dessutom helt nedsläckt så före detta kunder vidarebefordras inte ens till Insplanets hemsida. Istället har Credit Service tjänster integreras i Insplanet plattform där personer främst kan jämföra olika försäkringar. Däremot ingår Insplanet i samma bolag som står bakom MyLoan där kunder kan jämföra olika typer av privatlån och andra privatekonomiska tjänster. Insplanet är även en del av Zmarta som är en annan låneförmedlingstjänst på nätet.

Huruvida det var rätt beslut av Credit Service grundare Johan Envall att sälja eller inte är omöjligt för oss utan inblick i affären att veta. Det man däremot har fått reda på om affären är att Credit Service vid tillfället hade en omsättning på 1,1 miljoner och ett resultat på - 1,2 miljoner. Man kan också ana att det negativa resultatet berodde på många kostnader som var knutna till uppbyggnaden av tjänsten. Det man kan konstatera är i alla fall att Credit Service var tidigt ute med att erbjuda låneförmedling online. Något som blivit otroligt populärt först tio år senare.