MyLoan

MyLoan MyLoan är en marknadsledande jämförelse- och förmedlingstjänst med fokus på privatlån och billån. Bolaget grundades redan 2010 och ägs av Insplanet AB. Insplanet känner du säkert till sedan tidigare då detta är en av Sveriges främsta försäkringsförmedlare. Med andra ord hade man redan många års erfarenhet av jämförande och förmedling när man grundade varumärket MyLoan. Syftet med bolagets förmedlingstjänster är att hjälpa privatpersoner till en bättre privatekonomi. Men faktum är att man även erbjuder företag hjälp med att hitta bästa företagslånen. MyLoan står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att bedriva låneförmedling. Med anledning av detta kan du vara trygg med att MyLoan följer de lagar och regler som krävs för att få förmedla lån.

MyLoan samarbetar idag med över tjugo olika aktörer och det handlar om alltifrån etablerade banker till mindre kreditmarknadsföretag. Seda MyLoan öppnade dörrarna för sin tjänst som är helt digital så har över 300 000 svenskar ansökt om lån via låneförmedlaren. Tillsammans med aktörer som Lendo och Advisa har man varit med och utvecklat den svenska branschen för låneförmedling.

Ansök om privatlån eller billån hos MyLoan

Hos MyLoan kan du låna upp till 500 000kr från upp till 25 olika långivare som bolaget samarbetar med. För att jämföra lån och slutligen göra en låneansökan behöver du bara besöka MyLoans hemsida. Där kommer direkt mötas av ett ansökningsformulär. I detta formulär börjar du med att ange önskat lånebelopp samt hur lång återbetalningstid du tänkt dig för lånet. Minsta summa att ansöka om är 5000kr medan du som mest kan ansöka om en halv miljon svenskar kronor. Återbetalningstiden på de lån som erbjuds är mellan 2-15 år. I ansökan behöver du även ange ditt personnummer, din mail adress och ditt mobilnummer. Därtill behöver du kryssa i vad det är för typ av ansökan. Om lånet exempelvis ska användas till att lösa ut andra lån eller om du helt enkelt ska använda pengarna till att köpa en bil.

När ansökningsprocessen är klar kommer en kreditupplysning att göras. Fördelen med att låna via MyLoan är att det enbart tas en kreditupplysning som bankerna och långivarna sedan få dela på. När bankerna mottagit din ansökan och gått igenom kreditupplysningen så får de ett dygn på sig att ge ett erbjudande. Därefter är det bara upp till dig att välja det erbjudande som verkar förmånligast. Erbjudandena som du får är giltiga i minst 30 dagar. När du valt erbjudande kommer du att få hem lånehandlingar som du ska skriva under och skicka tillbaks. Därefter betalas dina pengar ut!

Räntor sätts individuellt

När du använder dig av MyLoans tjänst så får du låneerbjudanden från flera olika banker. Några av de banker och institut som MyLoan samarbetar med är Santander, Marginalen Bank och Resurs Bank.Ränta på lånen som du erbjuds sätts individuellt och banken eller låneinstitutet utgår från din kreditvärdighet. Denna bedöms genom den kreditupplysning som togs på dig samt genom de uppgifter du lämnat i samband med din ansökan. Räntan på samtliga privatlån som erbjuds är rörlig. Du kan inte få reda på vilken ränta just du kommer att få utan att behöva göra en ansökan.

När du använder dig av MyLoans tjänst betalar du inga extra avgifter. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig som låntagare så du behöver inte oroa dig för räntepåslag eller andra dolda kostnader.

Krav för att låna via MyLoan

Om du tycker MyLoans tjänst verkar intressant så rekommenderar vi dig att besöka hemsida och påbörja en ansökan. Många svenskar har redan kunnat sänka sina månadskostnader genom att samla sina lån via ett nytt lån från MyLoans samarbetspartner. För att de banker och låneinstitut som MyLoan samarbetar med ska behandla din ansökan måste du vara myndig. Du måste också ha en årlig inkomst på minst 120 000kr.

MyLoan är öppen för att individer med betalningsanmärkningar ansöker hos lån via dom. Dock uppmanar man dig att först kontakta kundservice om det är så att du har någon anmärkning. Detta för att MyLoan ska få en bättre uppfattning om din situation innan man förmedlar dig till bankerna. Även pensionärer är välkomna att ansöka om lån via MyLoan. Detta så länge pensionen före skatt uppgår till minst 10 000kr i månaden.